“Ik gun jullie de smaak en de belevenis die ik als kind heb mogen ervaren”

Deze video is een eerbetoon aan mijn familie en mijn afkomst, waar het begin van mijn verhaal van liefde en respect voor Spaanse jamón – ham werd gesmeed. Het is een weerspiegeling van een cultuur en traditie die is omgezet in kunst en die een integraal onderdeel van mijn leven is geworden.

spanish embassy cortadora

Cortadora de Jamón

Cati Gómez wordt wereldwijd beschouwd als een hooggekwalificeerde en veelzijdige Cortador (a) en als een uitstekende ambassadeur van Spaanse ham.

Sinds zij in 2013 de titel als Cortadora profesional de Jamón haalde is zij niet gestopt met leren, zowel theoretisch als praktisch. Ze heeft een breed scala aan cursussen en masterclasses gevolgd bij cortadores en maestros cortadores (meestersnijders) in Spanje.

Naast haar theoretische en praktische kennis van ham hebben haar liefde en respect voor het product, evenals haar onpartijdigheid en onafhankelijkheid, ervoor gezorgd dat zowel producenten van Spaanse ham als Italiaanse prosciutto, evenals importeurs in Europa, op haar diensten willen rekenen om hun merken te vertegenwoordigen

spanish embassy cortadora

Adviseur en consultant

Als onafhankelijk adviseur kent Cati vele merken en sta zij voortdurend in contact met heleboel producenten. Door haar uitgebreide kennis van alle soorten Spaanse Jamón en andere Spaanse producten kan zij een uitgebreide adviesdienst aanbieden aan ondernemers die in hun bedrijf met ham willen gaan werken en daarbij begeleiding en hulp willen; importeurs, distributeurs, hotels, restaurants.

Onafhankelijk advies betekent dus dat u advies krijgt waarbij enkel úw belang voorop staat, er is immers niemand anders die invloed heeft op het gegeven advies.

Cati biedt als adviseur een onafhankelijke en exclusieve service in Nederland als verbindingspunt met het Spaanse product en het oplossen van problemen die kunnen ontstaan als gevolg van het verschil in taal, cultuur etc.
Dit betekent dat u advies krijgt over de mogelijkheden welk type ham het beste bij uw bedrijf past. Cati geeft ook advies over hoe te conserveren, hoe te snijden en hoe het product rendabel te maken.

“Nu na tien jaar als ondernemer en altijd ongebonden blijven van andere bedrijven, ben ik zeer tevreden met het pad dat ik heb gekozen. Al die tijd ben ik onafhankelijk gebleven en heb mij nooit commercieel verbonden met producenten, leveranciers of welk merk dan ook.”

Educator en trainer

Cati heeft een uitgebreide kennis van alle soorten Spaanse ham en hun productiegebieden. Ze is goed op de hoogte van de specifieke Spaanse wetgeving met betrekking tot de productie van ham.

Als Cortador(a) heeft ze natuurlijk alle snijtechnieken van ham goed onder de knie en kan ze deze indien nodig overbrengen op anderen.

Bent u een horecaschool of horecabedrijf en wilt u uw cursisten of personeel leren over de theorie en praktijk van de productie en verwerking van Spaanse ham? Dan is de Ham Academy een geschikte keuze.

Ik ben een gepassioneerde zakenvrouw in Nederland van Spaanse afkomst, met meer dan tien jaar ervaring in de fascinerende wereld van Spaanse Jamón, Spaanse ham in het algemeen en Ibérico ham in het bijzonder.

Door de liefde ben ik naar Nederland verhuisd, maar mijn passie voor Iberische ham is nooit verdwenen. Integendeel, ik besloot deze gelukkige herinneringen en smaken te delen met de mensen om me heen, en het ambacht en de traditie van Iberische ham in mijn nieuwe thuisland te verspreiden.

cati-gomez-memories-dehesa-spanje

Mijn liefde voor en kennis van ham begon in mijn jeugd, op de boerderij van mijn grootouders in Huelva, Andalusië, waar we Iberische varkens grootbrachten en hammen volgens oude tradities kweekten. Ik ben opgegroeid omringd door deze smaken en geuren, en veel van de hammen die we op de boerderij hebben gedroogd, hielpen bij het financieren van mijn middelbare en universitaire studies.

Jamón is voor mij veel meer dan een gastronomisch juweel; het vertegenwoordigt mijn cultuur, mijn wortels, mijn geschiedenis en brengt gelukkige en onvergetelijke jeugdherinneringen terug.

hostess-spanje-promocion-internacional Internationale promotie van Spanje op handelsbeurzen en activiteiten

Mijn liefde voor ham is slechts het begin van mijn toewijding aan alles wat Spaans is. Gedurende de jaren heb ik het voorrecht gehad om te werken aan verschillende activiteiten ter bevordering van Spanje “met en zonder ham” en heb ik de kans gehad om Spanje te vertegenwoordigen en veel geweldige mensen te ontmoeten.

Als je een instelling, een Spaanse regio of een merk bent dat geïnteresseerd is in promotie in de Benelux en andere landen, ben ik hier om je te helpen je boodschap en je producten naar een internationaal publiek te brengen!

jamon-ham-iberico-bellota-cortadora-cati-gomez

Naast het willen delen van mijn liefde voor ham en alles wat het met zich meebrengt, vond ik het belangrijk om alles te leren over ham en de verschillende snijtechnieken. Daarom reisde ik in 2013 naar Spanje om een Cortador (a) Profesional de Jamón te worden (professionele ham-snijder) en volgde ik daarnaast cursussen over evenementen en strategieën, waarna ik beide certificaten behaalde.

Door de jaren heen ben ik gegroeid in beheersing en techniek door het volgen van verschillende cursussen van Spaanse maestro’s cortador (es), meestersnijders.

verhaal-cortadora-ondernemer-cati-gomez-jamon-ham

Gedurende de afgelopen tien jaar heb ik mijn expertise vergroot door het bijwonen van cursussen, masterclasses en ham congressen, en door samen te werken met verschillende bedrijven in verschillende Europese landen. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd bij andere professionals die zich bezighouden met sensorische analyse van ham en gespecialiseerde cursussen in wijn en sherry.

Mijn opleiding, kennis en ervaring stellen me in staat om een hoogwaardige dienst te bieden en mijn passie te delen met iedereen die de prachtige wereld van Spaanse ham wil ontdekken in Nederland en in de hele wereld.

Cati gomez is een ondernemer en cortadora de jamon profesional in nederland. De vrouwelijk cortdador

Ik houd ervan om mijn kennis te delen met andere mensen. Kennis overdragen zoals een meester dat doet. Ik voel me geen ” Maestra Cortadora”, meestersnijder, eerder een enthousiaste leerling in voortdurende evolutie.

cati-gomez-events-cortadora-contact

Ik nodig je uit om je bij mij aan te sluiten op deze reis om alles te ontdekken en te vieren wat Spanje tot een schat voor de wereld maakt. Neem vandaag nog contact met me op om te verkennen hoe we kunnen samenwerken en de essentie van de Spaanse Jamón en van Spanje verder dan onze grenzen kunnen brengen.

Wat klanten zeggen over Cati

Ik beveel Cati Gómez zonder twijfel aan, ze is een uitstekende ambassadrice voor Iberische ham in Europa. Al meer dan acht jaar werken we samen met Cati bij de ontwikkeling van onze merken in Centraal-Europa en altijd met zeer goede resultaten. Haar professionaliteit en professionele ontwikkeling in al die jaren hebben we gezien dat haar liefde voor de Iberische ham van Consorcio de Jabugo duidelijk is, evenals haar kennis van het product en haar perfectionering van het snijden van ham, Cati is een zeer empathisch persoon die de klant bereikt. Dit, samen met haar vloeiendheid in het Nederlands, Spaans en Engels, maakt het veel gemakkelijker om de deugden van de ham aan de consument over te brengen.

Juan Luis Galván

Deputy General Manager, Consorcio de Jabugo S.L.

Cati onderscheidt zich door haar professionaliteit in alle opzichten, haar betrokkenheid en haar vermogen om een essentieel onderdeel te worden van alle projecten waaraan ze deelneemt.

Cati is betrokken alsof ze gewoon een ander persoon in ons bedrijf is. Haar grote kennis, zowel van ham als product als van de zakelijke sector in Spanje en West-Europa, maakt haar een onmisbare partner als het gaat om het openen van markten in Europa en het promoten van onze producten.

Cati’s vermogen om contact te maken met mensen en haar enorme kennis over te brengen, zorgt ervoor dat projecten met gegarandeerd succes kunnen worden uitgevoerd.

Daarnaast zijn haar brede visie op de wereld van ham en haar ervaring als handelaar in Nederland en andere Europese landen, een formule die haar tot een business driver maken.

Onze ervaring met Cati Gómez is altijd 10 uit 10 geweest in alle projecten waarin we met haar hebben samengewerkt.

Noelia Gómez Moreda

C.E.O , Sierra Palomera S.L - Mariano Gómez S.A.

Mijn algemene ervaring met Cati is werkelijk onovertroffen. Vanaf de eerste samenwerking tot de laatste was er altijd een geweldige professionele relatie en gemeenschappelijke waarden en filosofie, wat onmisbaar is in de hedendaagse wereld van ham. Het is altijd een plezier om samen te werken met professionals zoals Cati Gómez, die de hamsector verdedigen en het belang geven dat het verdient.

Wat me het meest is bijgebleven in de samenwerking met Cati is de grote professionaliteit in haar werk, toewijding, doorzettingsvermogen, enthousiasme… en als het gaat om snijden, netheid, aanpassen aan de situatie/markt, decoratieve details op tafel… maar bovenal haar grote enthousiasme om de ham wereldwijd uit te breiden en specifiek in Nederland waar ze nu al de referentie is als snijder en voorschrijver van ham.

Ik wil graag haar eerlijkheid, nederigheid en professionaliteit benadrukken samen met het eerdergenoemde enthousiasme dat ze in elke activiteit stopt die ze uitvoert.

Ik zou Cati zeker aanbevelen. Naast het bovengenoemde hebben we een geweldige persoonlijke vriendschapsband die ons verenigt, en dit is te danken aan de wereld van de ham. Dankzij deze sector en het feit dat we dezelfde waarden en principes delen, verloopt alles perfect op professioneel niveau. Het lijdt geen twijfel dat haar diensten zeer aanbevelenswaardig zijn, maar Cati Gómez is dat nog meer als persoon.

 

Felipe González

Export Manager, Fisan ibéricos

Onze algemene ervaring met de diensten van Cati Gómez zijn heel positief. Zij is altijd goed voorbereid en gaat gelijk aan de slag

Het meest opgevallen aan onze ervaring met Cati als professionele hamsnijder en voorschrijver is de goede kennis over de producten uit Andalusië, en de duidelijke uitleg dat zij geef naar de consument.

Wij bevelen Cati aan bij anderen. Zij is de juiste persoon om de kennis over de mooie producten van het Ibérico te delen met andere.

Albert Ensing - Jack Loermans

Directeur inkoop en productie, Van der Zee - Partner van HANOS

Wij hebben al meerdere keren met Cati Gómez mogen samenwerken. Cati is een professionele en charmante hamsnijder die onze gasten een speciale ervaring geeft.

Cati is een kwalitatieve toevoeging op een high-end event. Ze geeft haar bijzondere hammen een extra dimensie.

We zouden zekker Cati Gómez aanbevelen aan anderen, zij is heel professioneel, betrouwbaar en gaat voor kwaliteit.

Samenwerken met Cati is altijd een feest! 

Henry en Laurens van der Loo

Eigenaren, Van der Loo

Het was een genoegen om Cati Gómez bij ons te hebben tijdens de METEC beurs (in Düsseldorf, Duitsland).

Ze was absoluut een grote toegevoegde waarde voor onze stand. Haar service was geweldig en de ham en kaas die ze ons leverde waren uitstekend.

Onze klanten waren blij en wij ook!

Marina Chiavegatto

Communications Department, RUSSULA

Het is een plezier om met Cati  Gómez mee samen te werken. Wij kunnen steeds blind op haar rekeken, haar professionaliteit, klantvriendelijkheid en gastvrijheid zijn onovertreffelijk. Wij kijken er telkens naar uit om haar terug te mogen verwelkomen om onze gasten te laten genieten!

Buiten haar uitmuntende professionaliteit en kennis van haar metier is Cati ook nog eens een voorbeeld van de gekende spaanse gastvrijheid!

Zij is heel proffesioneel, gepassioneerd door haar beroep en zeer gastvriendelijk.

Ik raad Cati absoluut aan!


Paul Cordier

Managing Partner, COGIVA Group

Onderscheidingen

mujeres del jamon tijdens de lezing in de universiteit van cordoba

Mujer del jamón 2018

Een heel mooi moment in haar carrière was toen zij in 2018 werd gekozen als een van de ‘vrouwen van de ham wereld’ samen met andere professionele vrouwen die in deze sector werken. Cati als onderneemster, Cortadora de Jamón en importeur in Nederland gaaf ze een presentatie aan de universiteit van Córdoba over haar ervaring en rol als vrouwen werken in de ham sector.

spanish embassy cortadora

AGACUJ

Cati is sinds 2016 actieve lid in het directieteam van AGACUJ, een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in Cádiz en een referentiepunt in Spanje in de wereld van de ham, die verantwoordelijk is voor de bescherming van de cultuur van ham en schouderham. Opgericht door een grote verscheidenheid aan professionals uit de ham sector: fokkers, producenten, dierenartsen, cortadores, centifiers, docenten, onderzoekers, enz.

Agacuj en zijn leden zetten zich in om de juiste informatie aan de consument door te geven naast de verspreiding, opleiding en informatie ter bescherming van de consument en de ham en schouder als erfgoed.

spanish embassy cortadora

Asociación Nacional de Cortadores de Jamón -ANCJ

Naast lid en Ham snijder van de ANCJ, nationale vereniging van ham snijders van Spanje, https://ancj.org/ is Cati sinds 2019 lid van het managementteam van de vereniging. Ze is verantwoordelijk voor de afdeling projecten en innovatie.

Deze vereniging zonder winstoogmerk is de enige officiële internationale vereniging van professionele ham snijders en is verantwoordelijk voor het houden van de Spaanse kampioenschappen ham snijden en voor de opleiding van professionele ham snijders.

Cati Gómez als jurylid van de wedstrijd van Cortadores

Jurylid van de wedstrijd van Cortadores de Jamón 2017