“In de Ham Academy zijn wij er van overtuigd dat hoe meer kennis van een product je hebt, hoe meer je ervan gaat houden en genieten”
De Ham Academy biedt trainingen en cursussen over Spaanse ham, op maat en ter plekke

The Ham Academy is een onafhankelijk opleidingscentrum voor professionals en particulieren die hun kennis van Spaanse Jamón – Spaanse ham willen verbreden en de snijtechnieken willen leren of ontwikkelen.

Vanuit de gedachte dat leren niet gebonden moet zijn aan een bedrijf, organisatie of merk.

The Ham Academy biedt diverse opleidingen aan voor alle soorten bedrijven, groepen van bedrijven gelinkt aan de ham sector, maar ook bedrijven uit andere sectoren die met hun teams een ervaringsgerichte, vernieuwende activiteit willen uitoefenen.

We bieden onafhankelijke cursussen en trainingen aan over de hele wereld. U heeft volledige vrijheid om te bepalen welke ham we gebruiken en snijden tijdens de cursus. 

ham academy soorten spaanse ham training
Soorten ham, jamon

Wij leveren kennis en leiden mensen zelfstandig op.  Zodat ze op authentieke wijze met ham kunnen werken, de snijtechnieken beheersen en over voldoende kennis beschikken waarmee ze de cultuur van de Spaanse ham kunnen verspreiden.

In The Ham Academy laten we u kennismaken met alle soorten ham die er bestaan, en leert u op basis van de ham van uw keuze of het type ham of merk waarmee u werkt.

Met ruim 10 jaar ervaring in de Ham sector onze docenten zijn experts in het gebied van Spaanse Ham en bieden cursussen, trainingen, masterclasses en opleidingen ‘op maat’ en op locatie aan bedrijven en organisaties op internationale niveau.

Cursus theorie The Ham academy

Of u nu op zoek bent naar een basistraining voor uw medewerkers of een gevorderde training voor uzelf of uw klanten, The Ham Academy kan u helpen.

Wij geloven dat training en educatie essentieel zijn voor succes in de ham industrie en wij zijn toegewijd om u te helpen uw vaardigheden en kennis te verbeteren.

 

The Ham Academy biedt flexibele trainingsoplossingen aan voor leveranciers en distributeurs van ham.

Wij begrijpen dat het voor u en uw klanten belangrijk kan zijn om de trainingen op locatie te houden en daarom bieden wij de mogelijkheid om de trainingen op uw bedrijf of bij uw klanten (restaurants, hotels, etc.) te houden.

Soorten ham, jamon

Up-to-date kennis:

We blijven op de hoogte van de nieuwste trends, technieken en ontwikkelingen in de wereld van Spaanse ham, zodat onze cursisten altijd leren van de meest actuele en relevante informatie.

Praktijkgerichte training:

The Ham Academy biedt hands-on training en praktische ervaring met snijtechnieken en de combinaties met wijnen en sherry, waardoor cursisten hun vaardigheden in een realistische setting kunnen oefenen en verfijnen.

Kleinschalige klassen:

The Ham Academy  biedt kleinschalige klassen aan om persoonlijke aandacht en begeleiding te garanderen, zodat elke cursist optimaal profiteert van de training en zijn/haar vaardigheden kan ontwikkelen.

 

Interactieve en boeiende lesmethoden:

We gebruiken een combinatie van theoretische en praktische lessen, demonstraties en oefeningen om cursisten actief te betrekken en een dieper begrip van het onderwerp te bevorderen.

Meertalige instructie:

We bieden  cursussen aan in meerdere talen, waardoor the Ham academy  academie toegankelijk is voor een breder scala aan professionals en liefhebbers van Spaanse ham uit verschillende landen en culturen.

 

Passie en toewijding:

Onze passie voor Spaanse ham en toewijding aan het overdragen van de kennis en vaardigheden aan anderen maakt onze cursus een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een inspirerende en motiverende leer ervaring.

 

Positieve impact op bedrijven:

De kennis en vaardigheden die onze cursisten opdoen, kunnen direct worden toegepast in hun professionele omgeving, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid, betere productkwaliteit en uiteindelijk meer omzet voor hun bedrijven.

We hebben uitgebreide kennis over de Spaanse ham. In the ham Academy we behandelen een breed scala aan Spaanse ham soorten, waaronder Ibérico, Serrano, Teruel DOP, IGP Trevélez en alle Dop’s van de Ibérico.

We zijn gericht op een brede doelgroep: foodservice professionals, leveranciers van ham chefs, horecamedewerker en consumenten, waardoor the Ham Academy een breed scala aan cursisten aanspreekt.

 

Naast snijtechnieken bieden we ook training in wetgeving, processen van slacht tot einde rijping, conservering, rendabiliteit, consumptie en serveeradvies.

Onze Netwerk van professionals: Onze samenwerkingsverbanden met professionals die direct of indirect met ham werken, ham organisaties, wetenschappers, producenten, cortadores en maestros cortadores uit Spanje en de Nationale vereniging van cortadores van Spanje.