top_cg


” The Spanish Ham is not just a delicacy, it’s a story, I will tell you the story” Cati Gómez

“Laat me je meenemen op een culinaire reis door mijn verhaal en de magie van Spaanse ham ervaren, die een integraal onderdeel van mijn leven is geweest sinds ik me kan herinneren. Samen zullen we de smaak en traditie ontdekken die schuilgaan achter elke plak en gelukkige momenten delen die ons verbinden door cultuur en gastronomie. ¿Vamos?”

 

   Cati-gomez-businesswoman-advisor-cortadora-de-jamon

Ik gun jullie de smaak en de belevenis dat ik als kind heb ik mogen ervaren!

 

De Spaanse Jamón roept herinneringen op die mij gelukkig maken. Deze gelukkige beleving uit mijn jeugd deel ik graag met anderen.  De kennis over de Spaanse Ibérico ham is er bij mij met de paplepel ingegoten, bij de boerderij van mijn opa en oma. Ik ben geboren en getogen in Spanje en door de liefde in Nederland gekomen.

Cati Gómez ondernemer spaanse ham kenner

Ik dacht, wat zou het mooi zijn om de kennis en liefde voor de Spaanse Jamón door te geven in Nederland en andere landen! Het leek me belangrijk om in Nederland de kunst van het ambachtelijk snijden te introduceren, zoals dat in Spanje overal voor elke gebeurtenis of gelegenheid wordt gedaan. Zo’n bijzondere en ambachtelijk product verdient het om met liefde en respect te woorden gesneden. Vandaar dat ik naar Spanje reisde om verschillende cursussen te volgen; Cursus Cortadora profesional de Jamón, Evenementen en strategien bij Escuela Internacional del Jamón.

 Vanuit  deze passie is mijn bedrijf in 2013 ontstaan; Cati Gómez. Mijn Spaanse passie en temperament heb ik gecombineerd met de zakelijke doeltreffendheid van de Nederlanders. Voor mij geen “mañana”, afspraak is afspraak!

Mijn expertise deed ik pas later op. Ik volgde en volg vele studies, cursussen en doe veel werkervaring op. Inmiddels vertegenwoordig ik de Spaanse Jamón internationaal.

Ik wist dat niet makkelijk zou zijn; een beroep starten dat hier in Nederland niet bestaat en die in mijn land zelf in grote hoeveelheden door mannen wordt beoefend “Een vrouw met messen”.

Met passie, vakmanschap, doorzettingsvermogen en geloof in mijn missie kom ik elke keer een stukje verder.

Ik heb een uitgebreide kennis van alle soorten Spaanse Ham en hun productiegebieden. Ik ben goed op de hoogte van de specifieke Spaanse wetgeving rondom de productie van de ham.
Als Cortadora heb ik uiteraard alle snijtechnieken van de ham goed onder de knie en kan deze waar nodig overbrengen op anderen.

 

 

 

 

 Als onderneemster, onafhankelijk adviseur, Cortadora de Jamón en “prescriptora” breng ik mens en bedrijf op een smaakvolle wijze samen. Ik doe dit met veel kennis en enthousiasme

Als onafhankelijk adviseur in het gebied van ham, Cortadora de Jamón (hamsnijder) en prescrittore werk ik met vele merken en met alle soorten Spaanse ham (jamón) en natuurlijk ook met hammen uit andere landen (Italiaanse Prosciutto).

Ik ken beide culturen, talen en mentaliteiten en ben in staat om mensen tot elkaar te brengen met de Spaanse jamón als verbindende factor. Ik denk graag mee, vertaal wensen en voorwaarden voor mijn klanten. Zoek altijd de verbeteringen en anticipeer om problemen te voorkomen.

 Nu bijna tien jaar na hard werken en altijd ongebonden blijven van andere bedrijven, ben ik zeer tevreden met het pad dat ik heb gekozen. Per tutto questo tempo sono rimasto indipendente e non sono mai stato associato commercialmente con produttori, fornitori o alcun marchio. Ik heb nooit een hamverkoper willen worden. Ik wilde verder gaan, leren, adviseren, mijn kennis overdragen.

Ik geniet van de samenwerken met andere bedrijven en professionals maar altijd mijn onafhankelijkheid en neutraliteit behouden. Hierdoor heb ik veel bedrijven in de sector die Spaanse ham produceren of ermee werken, kunnen adviseren en helpen.

Als Cortadora verzorg ik demo’s en snijd ik de Ham op poot op de ambachtelijke manier (met mes i.p.v. met een snijmachine) .

Corso e formazione sul prosciutto spagnolo

Leren en mijn kennis delen, daar kan ik echt van genieten!
Zeker als het gaat over de wereld rond de Spaanse ham.
Dat is mijn passie en wil ik alles over weten.
Mijn kennis zet ik met veel plezier in, zowel vanuit de theorie maar zeker ook in de praktijk.

Het meest geniet ik ervan als ik mijn kennis kan delen. Ik word er gelukkig van en leer er iedere keer weer meer van.
Het spreken over mijn passie geeft mij ook veel voldoening en geeft energie.

Mijn missie is om mensen te inspireren en enthousiast te maken over dit fantastische product met bijzondere ontstaan geschiedenis.

Als Cortadora Profesional de jamón beschikt ik dan ook over prima didactische vaardigheden, heb ik een gezond verantwoordelijkheidsgevoel, ben ik flexibel inzetbaar, bezit voldoende overtuigingskracht en kan daarmee mensen inspireren.

Cursus the ham academy 

Ik ben van mening dat er hammen zijn van verschillende kwaliteiten, soorten, productie- en bereidingswijzen en met verschillende prijzen, die zich aanpassen aan de grote verscheidenheid van mensen en dus aan verschillende smaken, behoeften en budgetten. Het zijn verschillende hammen die bij verschillende gelegenheden en op verschillende tijdstippen kunnen worden gegeten. Voor mij is het belangrijk duidelijk te weten welke ham het meest past bij uw klanten en welke ham bij u past.

     Voor wie?

 

  • Organiseert uw bedrijf een beurs, evenement of zakelijke ontmoeting? https://catigomez.nl/cg-events-spaanse-ham-pata-negra-experiences/    Ik zorg voor een ontmoetingsplek en interactie met de smaakbeleving van Spaanse jamón. Ik snijd de Ham met mes, op ambachtelijke manier, en vertel de verhalen achter de Ham. Dit kan ook in combinatie met door mij geselecteerde wijnen of sherry.
  • Bent u een importeur of leverancier van spaanse haam? Ik geef onafhankelijk advies en geef demos en trainingen aan klanten en aan uw personeel. 
  • Sei una scuola alberghiera o un'azienda di ristorazione e vorresti insegnare ai tuoi studenti o al personale la teoria e la pratica della produzione e lavorazione del Prosciutto Spagnolo? Poi il Accademia del Prosciutto una scelta adeguata.