Cati Gómez

 top_cg

“De Spanish ham is not just a delicacy, it’s a story… May I tell you The Story?” © 

Wie is… Cati

Ik gun jullie de smaak en de belevenis dat ik als kind heb ik mogen ervaren!

De Spaanse Jamón roept herinneringen op die mij gelukkig maken. Deze gelukkige beleving uit mijn jeugd deel ik graag met anderen.  De kennis over de Spaanse Ibérico ham is er bij mij met de paplepel ingegoten, bij de boerderij van mijn opa en oma. Ik ben geboren en getogen in Spanje en door de liefde in Nederland gekomen.

Ik dacht, wat zou het mooi zijn om de kennis en liefde voor de Spaanse Jamón door te geven in Nederland en andere landen! Het leek me belangrijk om in Nederland de kunst van het ambachtelijk snijden te introduceren, zoals dat in Spanje overal voor elke gebeurtenis of gelegenheid wordt gedaan.

Zo’n bijzondere en ambachtelijk product verdient het om met liefde en respect te woorden gesneden. Vandaar dat ik naar Spanje reisde om verschillende cursussen te volgen.

Vanuit  deze passie is mijn bedrijf in 2013 ontstaan; Cati Gómez. Mijn Spaanse passie en temperament heb ik gecombineerd met de zakelijke doeltreffendheid van de Nederlanders. Voor mij geen “mañana”, afspraak is afspraak!

Mijn expertise deed ik pas later op. Ik volgde en volg vele studies, cursussen en doe veel werkervaring op. Inmiddels vertegenwoordig ik de Spaanse Jamón internationaal.

Ik wist dat niet makkelijk zou zijn; een beroep starten dat hier in Nederland niet bestaat en die in mijn land zelf in grote hoeveelheden door mannen wordt beoefend “Een vrouw met messen”.

Met passie, vakmanschap, doorzettingsvermogen en geloof in mijn missie kom ik elke keer een stukje verder.

Ik heb een uitgebreide kennis van alle soorten Spaanse Ham en hun productiegebieden. Ik ben goed op de hoogte van de specifieke Spaanse wetgeving rondom de productie van de ham.
Als Cortadora heb ik uiteraard alle snijtechnieken van de ham goed onder de knie en kan deze waar nodig overbrengen op anderen.

Als onderneemster, onafhankelijk adviseur, Cortadora de Jamón en “prescriptora” breng ik mens en bedrijf op een smaakvolle wijze samen. Ik doe dit met veel kennis en enthousiasme.

De keuze om Ibérico ham te importeren naar Nederland was eenvoudig. Ik ken de ibérico gebieden en de mensen in Spanje en beter nog ik wist wat voor kwaliteit ik wilde verkopen, de smaak die ik altijd thuis, bij mijn eigen familie heb geproefd.

Ja! Ik ben ook een importeur, maar vanaf het begin wilde ik als ondernemer onpartijdigheid en vrijheid bieden aan mijn klanten om te kunnen beslissen welke ham of welk merk ham zij voor hun evenement willen. Voor mij betekent professioneel Cortador zijn dat ik deze vrijheid aanbied en niet een verkoper van hammen ben. 

Naast het importeren vind ik het belangrijkste om mensen te adviseren en te helpen en dat op een onafhankelijke manier te doen.  Ik ben een onafhankelijke professional van welk merk of bedrijf dan ook en dat geef mij en mijn klanten vrijheid.

Ik heb een uitgebreide kennis van alle soorten Spaanse Ham en hun productiegebieden. Ik ben goed op de hoogte van de specifieke Spaanse wetgeving rondom de productie van de ham.
Als Cortadora heb ik uiteraard alle snijtechnieken van de ham goed onder de knie en kan deze waar nodig overbrengen op anderen.

Wie kan bij Cati Gómez terecht?

Zowel zakelijke klanten als particulieren.

  • Bent u importeur, leverancier of producent van Spaanse of Italiaanse Ham? (Ibérico, Jamón DOP Teruel, Trevélez serrano of Proschiutto)      Ik ken beide culturen, talen en mentaliteiten en ben in staat om mensen tot elkaar te brengen met de Spaanse Ham als verbindende factor. Ik denk graag mee, vertaal wensen en voorwaarden voor mijn klanten. Zoek altijd de verbeteringen en anticipeer om problemen te voorkomen.

Als Cortadora verzorg ik demo’s en snijd ik de Ham op poot op de ambachtelijke manier (met mes i.p.v. met een snijmachine) .

  • Organiseert uw bedrijf een beurs, evenement of zakelijke ontmoeting?                                                                                                                                      Ik zorg voor een ontmoetingsplek en interactie met de smaakbeleving van Spaanse jamón. Ik snijd de Ham met mes, op ambachtelijke manier, en vertel de verhalen achter de Ham. Dit kan ook in combinatie met door mij geselecteerde wijnen of sherry.
  • Bent u een Horecaschool of horecabedrijf en wilt u cursisten of personeel de theorie en praktijk over de productie en verwerking van Spaanse Ham leren?

Dan is de Ham Academy een geschikte keuze.

Ik ben onafhankelijk en niet gebonden aan producenten of leveranciers. Deze vrijheid van keuze is essentieel voor mij.  

U heeft hierdoor een vrije keuze in de Ham die gesneden wordt.

– Heeft u al een Spaanse Ham? Dan snijd ik deze voor u.

– Heeft u geen Spaanse Ham? Dan presenteer ik de hammen die ik persoonlijk heb geselecteerd.

Mijn kernwaarden zijn:

✯ Gepassioneerd, gedreven en professioneel

✯ Vakkundig in kennis en uitvoering

✯ Scherp gericht op tevreden klanten

✯ Enthousiast en organisator

✯ Altijd op zoek naar samenwerking

✯ Zelfverzekerd in adviseren en ondersteunen

✯ Communicatief sterk en motivator

Cati Gómez als importeur: De keuze om Ibérico ham te importeren naar Nederland was eenvoudig. Ik ken de ibérico gebieden en de mensen in Spanje en beter nog ik wist wat voor kwaliteit ik wilde verkopen, de smaak die ik altijd thuis, bij mijn eigen familie heb geproefd.

Mijn eerste opleiding heb ik gevolgd in 2013 aan de Escuela Internacional de Cortadores de Jamón te Jaén. Op deze school heb ik de opleiding gevold met goede resultaten als Cortadora Profesional de Jamón. Daarbij heb ik de opleiding afgerond strategieën en evenementen en de titel gehaald als Maestra Cortadora.

Daarna volgden verschillende specialisatie cursus en veel ervaring opgedaan als “Cortadora Profesional de Jamón“.

Vanaf 2015 is Cati Gómez lid van AOCJ, Vereniging van Cortadores van Jamón van Huelva. 

Sinds 2016 is Cati Gómez lid van de Gastronomisch Gilde.

Lid van de ANCJ (Nationale vereniging van professionele ham snijders). Vanaf 2019 is ze lid van het bestuurd van deze Spaanse organisatie.

Cati Gómez is sinds september 2016 aangenomen als lid bij AGACUJ, De vereniging in Spanje met de missie om alles rond de Spaanse ham en voorpoot te beschermen, te bevorderen, te promoten. Deze vereniging is samengesteld uit meer dan 300 spaanse professionals en experten van verschillende sectoren. In 2017 is Cati gekozen als bestuurder en Directeur van de afdeling Internationale betrekkingen.

 

Reacties zijn gesloten.