Cati Gómez

top_cg


” The Spanish Ham is not just a delicacy, it’s a story, I will tell you the story” Cati Gómez

   Cati-gomez-businesswoman-advisor-cortadora-de-jamon

Ik gun jullie de smaak en de belevenis dat ik als kind heb ik mogen ervaren!

 De Spaanse Jamón roept herinneringen op die mij gelukkig maken. Deze gelukkige beleving uit mijn jeugd deel ik graag met anderen.  De kennis over de Spaanse Ibérico ham is er bij mij met de paplepel ingegoten, bij de boerderij van mijn opa en oma. Ik ben geboren en getogen in Spanje en door de liefde in Nederland gekomen.

Cati Gómez ondernemer spaanse ham kenner

Ik dacht, wat zou het mooi zijn om de kennis en liefde voor de Spaanse Jamón door te geven in Nederland en andere landen! Het leek me belangrijk om in Nederland de kunst van het ambachtelijk snijden te introduceren, zoals dat in Spanje overal voor elke gebeurtenis of gelegenheid wordt gedaan. Zo’n bijzondere en ambachtelijk product verdient het om met liefde en respect te woorden gesneden. Vandaar dat ik naar Spanje reisde om verschillende cursussen te volgen.

 Vanuit  deze passie is mijn bedrijf in 2013 ontstaan; Cati Gómez. Mijn Spaanse passie en temperament heb ik gecombineerd met de zakelijke doeltreffendheid van de Nederlanders. Voor mij geen “mañana”, afspraak is afspraak!

Mijn expertise deed ik pas later op. Ik volgde en volg vele studies, cursussen en doe veel werkervaring op. Inmiddels vertegenwoordig ik de Spaanse Jamón internationaal.

Ik wist dat niet makkelijk zou zijn; een beroep starten dat hier in Nederland niet bestaat en die in mijn land zelf in grote hoeveelheden door mannen wordt beoefend “Een vrouw met messen”.

Met passie, vakmanschap, doorzettingsvermogen en geloof in mijn missie kom ik elke keer een stukje verder.

Ik heb een uitgebreide kennis van alle soorten Spaanse Ham en hun productiegebieden. Ik ben goed op de hoogte van de specifieke Spaanse wetgeving rondom de productie van de ham.
Als Cortadora heb ik uiteraard alle snijtechnieken van de ham goed onder de knie en kan deze waar nodig overbrengen op anderen.

Ik ben van mening dat er hammen zijn van verschillende kwaliteiten, soorten, productie- en bereidingswijzen en met verschillende prijzen, die zich aanpassen aan de grote verscheidenheid van mensen en dus aan verschillende smaken, behoeften en budgetten. Het zijn verschillende hammen die bij verschillende gelegenheden en op verschillende tijdstippen kunnen worden gegeten. Voor mij is het belangrijk duidelijk te weten welke ham het meest past bij uw klanten en welke ham bij u past.

 

 

 

 Als onderneemster, onafhankelijk adviseur, Cortadora de Jamón en “prescriptora” breng ik mens en bedrijf op een smaakvolle wijze samen. Ik doe dit met veel kennis en enthousiasme

Als onafhankelijk adviseur in het gebied van ham, Cortadora de Jamón (hamsnijder) en prescriptora werk ik met vele merken en met alle soorten Spaanse ham (jamón) en natuurlijk ook met hammen uit andere landen (Italiaanse Prosciutto).

Ik ken beide culturen, talen en mentaliteiten en ben in staat om mensen tot elkaar te brengen met de Spaanse jamón als verbindende factor. Ik denk graag mee, vertaal wensen en voorwaarden voor mijn klanten. Zoek altijd de verbeteringen en anticipeer om problemen te voorkomen.

 Nu bijna tien jaar na hard werken en altijd ongebonden blijven van andere bedrijven, ben ik zeer tevreden met het pad dat ik heb gekozen. Al die tijd ben ik onafhankelijk gebleven en heb mij nooit commercieel verbonden met producenten, leveranciers of welk merk dan ook. Ik heb nooit een hamverkoper willen worden. Ik wilde verder gaan, leren, adviseren, mijn kennis overdragen.

Ik geniet van de samenwerken met andere bedrijven en professionals maar altijd mijn onafhankelijkheid en neutraliteit behouden. Hierdoor heb ik veel bedrijven in de sector die Spaanse ham produceren of ermee werken, kunnen adviseren en helpen.

Als Cortadora verzorg ik demo’s en snijd ik de Ham op poot op de ambachtelijke manier (met mes i.p.v. met een snijmachine) .

Course en trainingen spaanse ham

  • Organiseert uw bedrijf een beurs, evenement of zakelijke ontmoeting?  Ik zorg voor een ontmoetingsplek en interactie met de smaakbeleving van Spaanse jamón. Ik snijd de Ham met mes, op ambachtelijke manier, en vertel de verhalen achter de Ham. Dit kan ook in combinatie met door mij geselecteerde wijnen of sherry.
  • Bent u een Horeca school of horecabedrijf en wilt uw cursisten of personeel de theorie en praktijk over de productie en verwerking van Spaanse Ham leren? Dan is de Ham Academy een geschikte keuze.

 

Reacties zijn gesloten.