Cati Gómez

top_cg


Wie is…

Ik gun jullie de smaak en de belevenis dat ik als kind heb ik mogen ervaren!

De kennis over de Spaanse Ibérico ham is er bij mij met de paplepel ingegoten, bij de boerderij van mijn opa en oma. Ik ben geboren en getogen in Spanje en door de liefde in Nederland gekomen.

Ik dacht, wat zou het mooi zijn om de kennis en liefde voor de Ibérico ham door te geven in Nederland!

Vanuit  deze passie is mijn bedrijf ontstaan; Cati Gómez.

De keuze om Ibérico ham te importeren naar Nederland was eenvoudig. Ik ken de ibérico gebieden en de mensen in Spanje en beter nog ik wist wat voor kwaliteit ik wilde verkopen, de smaak die ik altijd thuis, bij mijn eigen familie heb geproefd.

Naast importeren vind ik het belangrijkste ambachtelijk te snijden, zoals overal op elke evenement of gelegenheid in Spanje wordt gedaan door een Cortador of Cortadora.

Zo’n bijzondere en  ambachtelijk product verdient het om met liefde en respect te woorden gesneden. Vandaar dat ik naar Spanje reisde om verschillende cursussen te volgen.

Mijn eerste opleiding heb ik gevolgd in 2013 aan de Escuela Internacional de Cortadores de Jamón te Jaén. Op deze school heb ik de opleiding gevold met goede resultaten als Cortadora Profesional de Jamón. Daarbij heb ik de opleiding afgerond strategieën en evenementen en de titel gehaald als Maestra Cortadora.

Daarna volgden verschillende specialisatie cursus en veel ervaring opgedaan als “Cortadora Profesional“.

Ik wist dat niet makkelijk zou zijn; een beroep starten dat hier niet bestaat en die in mijn land zelf in grote hoeveelheden door mannen wordt beoefend “Een vrouw met messen”.

Maar met passie, vakmanschap, doorzettingsvermogen en geloof in mijn missie kom ik elke keer een stukje verder.

Vanaf 2015 is Cati Gómez lid van AOCJ, Vereniging van Cortadores van Jamón van Huelva.

Sinds 2016 is Cati Gómez lid van de Gastronomisch Gilde.

Lid van de ANCJ (Nationale vereniging van professionele ham snijders)

Cati Gómez is sinds september 2016 aangenomen als lid bij AGACUJ, De vereniging in Spanje met de missie om alles rond de Spaanse ham en voorpoot te beschermen, te bevorderen, te promoten. Deze vereniging is samengesteld uit meer dan 125 professionals en experten van verschillende sectoren.

Reacties zijn gesloten.