Cati Gómez

MISIÓN

 

” Ser feliz aprendiendo lo que enseño y transmitiendo lo que siento” © 

 

 

 

 

 

Cati Gómez, Cortadora Profesional – professioneel hamsnijdster – en ambassadrice van de Spaanse ham in Nederland.

 

Cati Gómez. De liefde voor Spaanse ham en in het bijzonder Ibéricoham zit van kinds af aan in mijn bloed. Als Spaans meisje groeide ik op met Ibérico en op de boerderij van mijn grootouders leerde ik er veel over. Nadat de liefde mij naar Nederland riep, merkte ik dat de kennis over Ibérico in Nederland niet groot was. Ik heb mij toen tot doel gesteld om mijn kennis en liefde voor Ibéricoham door te geven in Nederland.

Daartoe heb ik in Spanje diverse opleidingen gevolgd, waaronder die van Cortadora Profesional de Jamón, met als resultaat het behalen van de titel Maestra Cortadora, Meestersnijder.

Als cortadora profesional (professionele hamsnijder)sinds 2013 heb ik een  uitgebreide kennis van de Spaanse ham, evenals uitgebreide professionele ervaring opgedaan gedurende de afgelopen jaren. Als cortadora zorg ik dat ik constant mijn kennis laat uitbreiden door deel te nemen aan cursussen, congressen en masterclasses in Spanje en door het blijven lezen van boeken met betrekking tot de ham.

Hier in Nederland wil ik de smaak en de beleving van Spaanse ham overbrengen zoals ik die als kind in Spanje heb ervaren en vanuit deze passie is mijn bedrijf ontstaan.

De ham verbindt me met Spanje, maar ook met Nederland. Het is een geweldig mooi en smaakvol product dat me gelukkig maakt. Mijn geluk én mijn kennis over de ham wil ik graag delen met u. Binnenkort genieten van de Spaanse Ham bij uw feest of event?. Neem contact met Cati Gómez.

Mijn Missie is Gelukkig zijn leren van wat ik naar andere leer en van doorgeven wat ik voel.

Ik ben gelukkig in wat ik leer (het proces van leren, ik krijg cursus, lees boeken, deel kennis met andere collega’s) en ook in het overbrengen van mijn kennis aan anderen, onder meer door het geven van lessen.

Ik krijg heel veel voldoening van het voorbereiden van lessen, van het studeren en van het overbrengen van mijn kennis. Bij het process wordt ik gelukkig van. Het geluk, mijn passie en liefde voor het vak en voor het product, en de gevoelens erover deel ik graag met u.

       Wie is Cati Gómez.

 
Ik werkt  als Cortadora Profesional (Professioneel hamsnijdster) en ambassadeur van de Spaanse Ham in Nederland.
Inmiddels heb ik liefde en respect gekregen voor twee landen, twee vlaggen in twee culturen. Ik ben dankbaar voor dit mooie land Nederland, waar ik me thuis voel, gelukkig ben en de mogelijkheid om te werken en mij te blijven ontwikkelen.

Opleiding in Kennis

Cati Gómez is een onafhankelijke in Spanje opgeleide Professional Cutter. Naast professionele hamsnijden verzorgt zij presentaties op opdracht van producenten en leveranciers en brengt zij haar kennis over Ibéricoham over aan bedrijven en consumenten.

 

Mijn eerste opleiding heb ik gevolgd in 2013 aan de International School of Ham snijders te  Jaen, waar ik de opleiding Cortadora profesional de Jamón met succes afgerond heb.

 

Met het afronden van de onderdelen strategie en evenementen heb ik de titel Maestra Cortadora behaald, wat staat voor Meestersnijder.

 

Daarna heb ik als Cortadora profesional diverse specialisatiecursussen gevolgd:

 • Cursus Bordopmaak met Meester Virgilio Sánchez.
 • Masterclasses en cursussen met Maestro Juan A. Pérez.
 • Basiscursus wijn SDEN 2 + diploma bij Het Wijninstituut.
 • Cursus en diploma Sociale Hygiëne (Stichting Horeca Onderwijs)
 • Trainingsdagen in Aracena (Huelva) theorie en praktijk met de vereniging van Professionals van Huelva. Theorie onderwezen door D. Francisco Rivero Aparicio, dierenartsen gaan van de Iberische norm.
 • Cursus in Chiclana (4 dagen) georganiseerd door AGACUJ.
 • Masterclasses ontmoetten de volgende Master Cutters: Pedro J. Pérez Casco, Pablo Montiel, Jose Angel Muñoz, Fran Robles.

 

I Congress van de Ham AGACUJ Cati Gómez organisator & presenter during the official opening

Cati Gómez is aangesloten bij:

AGACUJ

AGACUJ  Is een Spaanse Vereniging tot Bescherming in de promotie van de Spaanse Ham uit voorpoot in Samengesteld is slecht 175 professionals in verschillende sectoren rond uit experts ham.

 • Lid sinds september 2016 opgenomen in een van de werkteams.
 • In februari 2017 gekozen als directeur van de afdeling internationale betrekkingen.
 • Cati Gómez organisator & presentatrice I Congress van de Ham AGACUJ, Mérida 2019.

ANCJ (Nationale vereniging van Hamsnijders)

Als lid van ANCJ moet je als hamsnijder  ruime Kennis Over het product  de snijtechnieken beschikken.

 • Lid sinds 2016.

 

AOCJ (Vereniging van Cutters van Huelva)

 • Lid sinds 2015.

Reacties zijn gesloten.