Cati Gómez

MISIÓN

 

” Ser feliz aprendiendo lo que enseño y transmitiendo lo que siento” © 

 

 

 

 

Cati Gómez, Cortadora Profesional.

Als onderneemster, onafhankelijk adviseur, Cortadora de Jamón en Maestra Cortadora breng ik mens en bedrijf op een smaakvolle wijze samen. 

De liefde voor Spaanse ham , en in het bijzonder Ibéricoham, zit van kinds af aan in mijn bloed.

Als Spaans meisje groeide ik met Ibérico op, in Huelva, in Andalucía, en op de boerderij van mijn grootouders leerde ik er veel over.

Nadat de liefde mij naar Nederland riep, merkte ik dat de kennis over Spaanse Ham in Nederland niet groot was. Ik heb mij toen tot doel gesteld om mijn kennis en liefde voor Spaanse Ham -en in het bijzonder de Ibérico Ham -door te geven in Nederland.

Sinds 2013 heb ik een uitgebreide kennis van de Spaanse ham, waaronder die van Cortadora Profesional de Jamón, met als resultaat het behalen van de titel Maestra Cortadora, Meestersnijder.

Wie kan bij Cati Gómez terecht? 

Zowel zakelijke klanten als particulieren.

Bent u importeur, leverancier of producent van Spaanse Ham? (Ibérico, Jamón DOP Teruel, Trevélez, Serrano)
Ik ken beide culturen, talen en mentaliteiten en ben in staat om mensen tot elkaar te brengen met de Spaanse Ham als verbindende factor.
Ik denk graag mee, vertaal wensen en voorwaarden voor mijn klanten.
Ik ben onafhankelijk en niet gebonden aan producenten of leveranciers.

Deze vrijheid van keuze is essentieel voor mij.

■ Organiseert uw bedrijf een beurs, evenement of zakelijke ontmoeting? Ik zorg voor een ontmoetingsplek en interactie met de smaakbeleving van Spaanse Ibéricoham. Dit kan ook in combinatie met door mij geselecteerde wijnen of sherry.

■ Bent u een Horecaschool of horecabedrijf en wilt u cursisten of personeel de theorie en praktijk over de productie en verwerking van Spaanse Ham leren? Dan is The Ham Academy een geschikte keuze.

Corona-preventie

Meer informatie over de Corona-preventie vind je hier!

De afgelopen maanden lagen bij Cati Gómez de werkzaamheden zo goed als stil.

Met in acht neming van de nodige veiligheidsmaatregelen en na aanpassingen aan de logistiek van de Ham activiteiten (Ham experience, Cursus ham snijden, workshoppen, ham proeverijen, Ham snijden op locatie) ben inmiddels weer operationeel.

We houden uiteraard afstand, maar als ‘çontactberoep’ mogen we in voorkomende gevallen wél Ham serveren met de nodige hygiëne regels.

Wel graag je aandacht voor onderstaande Gezondheidscheck, met het vriendelijk verzoek die, voorafgaand aan elke activiteit van Cati Gómez, door te nemen en naar waarheid te beantwoorden.

       Wie is Cati Gómez.

De Spaanse ham roept herinneringen op die mij gelukkig maken. Deze gelukkige beleving uit mijn jeugd deel ik graag met anderen.

Als onderneemster, onafhankelijk adviseur, Cortadora de Jamón en Maestra Cortadora breng ik mens en bedrijf op een smaakvolle wijze samen. Daarnaast heb ik The Ham Academy en The Ham & Wine Experience opgericht.

Hola, ik ben Cati Gómez. Ik ben Spaanse en woon sinds 2001 in Nederland.

Inmiddels heb ik liefde en respect gekregen voor twee landen, twee vlaggen in twee culturen. Ik ben dankbaar voor dit mooie land Nederland, waar ik me thuis voel, gelukkig ben en de mogelijkheid om te werken en mij te blijven ontwikkelen.

Opleiding in Kennis

Cati Gómez is een onafhankelijke in Spanje opgeleide Professional Cutter. Naast professionele hamsnijden verzorgt zij presentaties op opdracht van producenten en leveranciers en brengt zij haar kennis over Ibéricoham over aan bedrijven en consumenten.

 

Mijn eerste opleiding heb ik gevolgd in 2013 aan de International School of Ham snijders te  Jaen, waar ik de opleiding Cortadora profesional de Jamón met succes afgerond heb.

 

Met het afronden van de onderdelen strategie en evenementen heb ik de titel Maestra Cortadora behaald, wat staat voor Meestersnijder.

 

Daarna heb ik als Cortadora profesional diverse specialisatiecursussen gevolgd:

 • Cursus Bordopmaak met Meester Virgilio Sánchez.
 • Masterclasses en cursussen met Maestro Juan A. Pérez.
 • Basiscursus wijn SDEN 2 + diploma bij Het Wijninstituut.
 • Cursus en diploma Sociale Hygiëne (Stichting Horeca Onderwijs)
 • Trainingsdagen in Aracena (Huelva) theorie en praktijk met de vereniging van Professionals van Huelva. Theorie onderwezen door D. Francisco Rivero Aparicio, dierenartsen gaan van de Iberische norm.
 • Cursus in Chiclana (4 dagen) georganiseerd door AGACUJ.
 • Masterclasses ontmoetten de volgende Maestros Cortadores: Pedro J. Pérez Casco, Pablo Montiel, Jose Angel Muñoz, Fran Robles.

 

AGACUJ

AGACUJ  AGACUJ is een non- profit organisatie samengesteld uit professionals van de Ham sector in Spanje en vanaf Nederland Cati Gómez vertegenwoordigd deze organisatie op internationale niveau.
Doel: De Ham als culturele eigendom te beschermen en te bevorderen. AGACUJ geef informatie en advies en werk met officiële instanties om fraude helpen te voorkomen.

 • Ik ben lid sinds september 2016.
 • In februari 2017 werd ik gekozen als directeur van de afdeling internationale betrekkingen.
 • In 2019 was ik medeorganisator en presentatrice van de I Congress van de Ham AGACUJ in  Mérida, Badajoz.

ANCJ (Nationale vereniging van Hamsnijders)

Als lid van ANCJ moet je als hamsnijder  ruime Kennis Over het product  de snijtechnieken beschikken.

 • Lid sinds 2016.

 

AOCJ (Vereniging van Cutters van Huelva)

 • Lid sinds 2015.

Reacties zijn gesloten.