Een nieuwe jaar begint voor mij ” con mucha ilusión” met veel vreugde en blijdschap. Ik heb heel veel zin in om te werken en te samenwerken, om te blijven leren en beter en mooier te snijden.
Ik ben ervan overtuigd dat de Ibérico ham verdient niet alleen de beste podiums maar ook UW keuken.
Deze bijzonder product is het resultaat van de gezamenlijke inspanning en passie van vele mensen en materiële middelen in Spanje (producenten,varkens boeren, dieren artsen, official instellingen, verenigingen,….).
Ik vind dat de Ibérico ham verdient meer dan de term ” Pata negra” (niet meer en niet minder dan de kleur van de poot van Ibérico varkens en geen kenmerk van kwaliteit volgens de Spaanse wet) en daarbij dat deze bijzondere ham afkomstig van de bijzondere varkens ras ” La raza Ibérica” recht heb om met liefde en respect te worden gesneden.
Iedereen kan leren snijden, daarna is een kwestie van tijd en veel oefenen.
Maar snijden bij een evenement,beurs,restaurant, leverancier of publiek is anders. Als professional zorg je dat de Ibérico product de “ster ” wordt, de ham op temperatuur krijgen, schoonmaken, dun snijden, schoon werkplek houden, recht en mooi gepresenteerd op bord. Uitleg en informatie geven.
De vele opdrachten en positieve waarderingen van afgelopen jaar geven me alleen het bewijs dat veel bedrijven en publiek in Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland dit manier van werken weet te waarderen.
Dat is mijn manier van werken. Ik heb veel zin in de nieuwe uitdagingen en opdrachten in 2016.

IMG_8272  IMG_8412