De Ham Educator biedt betrouwbare informatie en praktische tips over
de Spaanse Ham wereld – El mundo del Jamón
Spaanse Ham, welke kies je?
Fotocredit: Agacuj Spaanse ham, welke kies jij? Hammen met een witte laag... Ik ontvang vaak vragen over de verschillende soorten Spaanse ham. Veel consumenten en professionals in Nederland en andere landen raken vaak in de war door de verscheidenheid aan Spaanse...
Bellota Ibérico Ham vs de Cebo Ibérico Ham
Ik zal enkele fundamentele punten toelichten die hopelijk wat meer duidelijkheid zullen scheppen over deze twee soorten ham binnen de Iberische wetgeving. Vandaag wil ik het hebben over twee soorten Iberische hammen volgens de Iberische standaard die we op de markt...
Ibérico ham en vlees traceerbaar
TRACEERBAARHEID DEEL I De traceerbaarheid is essentieel om de oorsprong van elk product of onderdeel in de productieketen te...
Ibéricokenner Cati Gómez
Cati Gómez de onafhankelijk expert over Ibérico.[/caption] Cati Gómez de onafhankelijk expert over Ibérico. Ibéricokenner Mijn televisiedebuut op de Nederlandse televisie! NPO Na bijna 10 jaar hard, serieus en zelfstandig werken. Veel leren en kennis opgedaan over...
Stoere Spaanse vakmanschap. Cortadora, cortador, mijn verhaal.
Ik ben vereerd dat ik in nummer drie van het vak tijdschrift #SOMOS van het Nationale Vereniging van Cortadores de Jamón van Spanje (ANCJ) ben opgenomen om een artikel te schrijven over mijn ervaring als Cortadora de Jamón in Nederland. Zijn veel momenten,...
“Consumenten willen betere toegang tot informatie, producten en processen”
https://www.youtube.com/watch?v=PVrJzYHxIow Ik neem de proef op de som: Koopt u bij een slijterij een wijn van € 30,00 zonder etiket erop? Waarom kopen mensen dan nog wel ham met uitsluitend de naam: Pata Negra? De kwaliteit van een iberische – ibérico ham u niet kunt...
Vraag de expert
Kunnen we de kwaliteit van een Ibérico Ham alleen herkennen aan de kleur van de hoef? https://www.youtube.com/watch?v=TOptUpSnTEE De kleur van de hoef, zwart, wordt vaak geassocieerd met de kwaliteit van Iberische hammen. "Pata negra", "dan is het goed ", denken...
Zout in de Spaanse ham… nodig of overbodig?
Spaanse ham tijdens de pekellen We maken ons momenteel grote zorgen over de effecten van onze voeding op onze gezondheid en daarom maken veel mensen zich zorgen over overmatige consumptie van zout. Spaanse Ham is een product dat zout bevat. Dat weten we al. Maar...
Verzorging en onderhoud van de Ham
https://www.youtube.com/watch?v=e5tvhuiPCGo Een betere uitstraling in de Spaanse ham? Zorg u voor hydratatie. Op deze manier krijgt de ham een betere uitstraling dat zich zeker zal vertalen in een betere productverkoop. In deze video kunt u zien wat u kan doen om...
Spaanse Ham & koelkast
https://www.youtube.com/watch?v=yJim3a6nCwI Bent u een importeur of leverancier van Spaanse ham? Bent u een horeca ondernemer die met Spaanse ham werk? of misschien een particulier? Soms zien we een hele Spaanse ham in een koelkast of koelcel. Zelfs als uw bedrijf...
De Ibérico ham kleur labels
https://youtu.be/aYIbAhoBy54 De Spaanse ham kleur labels. Bij de Spaanse ibérico ham kunt u vinden verschillende kleur labels. Weet u wat ze betekenen volgens de Spaanse wet en regelgeving? In deze video leg Cati Gómez uit belangrijke informatie voor consumenten en...
Docent Cursus Ham Snijden in Spanje
Prodeo Docent Cursus Hamsnijden in Spanje https://www.youtube.com/watch?v=roVLOO4j-kU Zoals ik al in eerdere berichten heb genoemd, ik ben lid van een Spaanse vereniging over de Ham wereld, een vereniging gevormd door mensen die de cultuur van de ham beschermen en...
Europese bescherming van de Spaanse ham: D.O.P JABUGO
https://www.youtube.com/watch?v=HcYFr2rO-XU Bij de Stand van de D.O.P. JABUGO Tijdens het bezoek aan de internationale voedselbeurs Madrid Gourmet, kon Cati Gómez ervaringen en kennis delen met geweldige professionals en collega’s van beroep. Naast een bezoek aan de...
In Alimentaria genieten van een van de vier B.O.B. van de Spaanse Iberische ham: D.O.P Los Pedroches.
https://www.youtube.com/watch?v=pMbCql8qIYw Bij de Stand van de D.O.P. Los Pedroches Tijdens het bezoek aan de internationale voedselbeurs Alimentaria in Barcelona, kon Cati Gómez ervaringen en kennis delen met geweldige professionals en collega’s van beroep. Naast...
Europese bescherming van de Spaanse ham. D.O.P. Dehesa de Extremadura
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) is een Europees keurmerk dat de herkomst van regionale producten garandeer. Het staat op producten waarvan de productie en verwerking en bereiding in een Europese regio gebeurt. BOB wordt...
De Oorkonde 2018 van AGACUJ uitgereikt aan María Auxiliadora Martín Santos
Op 3 maart is door AGACUJ de Oorkonde 2018 uitgereikt aan María Auxiliadora Martín Santos voor haar professionele carrière als Ibérico ham producent. María kreeg de oorkonde en prijs in Teruel overhandigd door Cati Gómez, Directeur van de...
Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
Cati Gómez is Partner van stichting ANDERS. Ik hoorde en zag steeds vaker berichten over …. Stichting ANDERS. Mijn interesse en nieuwsgierigheid werd geprikkeld tijdens het seminar “ANDERS ondernemen”. Niemand minder dan Ben Tiggelaar sprak hier over...
Presentaties met Spaanse Ham – Ibérico ham
Presentaties met de smaak van Spaanse Ham, van Ibérico ham Cati Gómez komt graag bij u als spreker om een presentatie te geven over de Spaanse ham en daarna laat ze proeven direct met mes gesneden. Dit is mogelijk voor uw bedrijf, relatie of business event....
X Kampioenschap Spaanse Hamsnijders ANCJ
Op 28 januari vond de finale van het X-kampioenschap van Spaanse hamsnijders in Vejer de la Frontera (Cádiz) plaats. Deze jaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de Nationale Vereniging van hamsnijders (ANCJ). De 8 finalisten waren: *Aníbal Falcón Morales,...
Ibérico wet en regelgeving 04/2014
Hieronder treft u De officiële (Spaanstalige ) versie van het Stadsblad publicatie ofwel de B.O.E (Boletín Oficial el Estado). iberico-wet-BOE-A-2014-
Pata Negra Catering Event
Pata Negra Ham catering op uw event of locatie. De meeste exclusieve Spaanse Ham voor speciale events; relatie of business events. Pata negra ofwel "de bellota 100% Ibérico Ham" live op uw event gesneden door een vrouwelijke professionele Ham snijder, een...
Masterclass tijdens de cursus ham snijden van AGACUJ (Chiclana)
Leren, bijscholen en kennis delen en dat ook nog voor een goed doel. Dat geeft voldoening! Masterclass tijdens de cursus ham snijden. In november mocht Cati Gómez op veel fronten haar vak uitdragen. Zo deed ze als deskundige een masterclasses verzorgen,...
Cortadora Profesional – Professionele Hamsnijdster voor uw evenement
Cortadora Profesional voor uw evenement. Wilt u graag bij uw evenement Spaanse ham live gesneden en mooi presenteert op bord? Dat is de taak van een Cortadora Profesional - Professionele Hamsnijdster. Dankzij haar kennis, vakkundigheid en liefde voor het product,...
Cati Gómez vertegenwoordigt Nederland in de wedstrijd van Cortadores als jurylid
Cati Gómez als jurylid van de wedstrijd van Cortadores: Een eer om als Cortadora en jurylid Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens de Nationale wedstrijd van Cortadores van Los Pedroches. In september werd ik gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen als...
Ibérico wet – en regelgeving
Ibérico wet-en regelgeving. Alles over de Ibérico wet-en regelgeving voor iberische - ibérico producten. De ibérico producten (ham, voorpoot, lende en vlees) worden graag geconsumeerd zowel in Spanje als in andere landen. Daarbij de Ibérico ham is wereld...
Cortadora, de vrouwelijke versie van de Cortador
De vrouwelijk Cortador: De Cortadora "Cortadora" is de female versie van de Cortador (ham snijder). Beide zijn de professionele achter de spaanse Ham. En Spaanse vak. De opkomst van de vrouw in Spanje is ongeveer 10 jaar geleden ontstaan. De opkomst van...
Cortadora Profesional
Cati Gómez is een professionele Cortadora (professionele hamsnijder) met de titel van Maestra Cortadora (Meestersnijder). Zij is op dit moment de enige vrouwelijke professionele hamsnijdster met deze titel in Nederland. Zij is onafhankelijk, werkt met door haar zelf...
Vertegenwoordig een merk Ham
Cati Gómez vertegenwoordigt producenten en leveranciers van IbéricoHam, serrano ham of Prosciutto bij beurzen, demonstraties, open dagen en evenementen. Het snijden van de Ham als Cortadora Profesional – Professionele Hamsnijdster , de vrouwelijke versie van...
Advies bij consumenten
Cati Gómez is een onafhankelijk, in Spanje opgeleid Cortadora profesional. Dat betekend is om de klanten en consumenten de juiste informatie moet geven en goed advies geven. Bovendien is zij Lid van de vereniging AGACUJ, de enige wereldwijde dia alles rond de ham...
Educatie op horecaopleidingen
Ik draag mijn kennis van Spaanse ham(link naar Spaanse ham) graag over op jonge mensen die studeren aan horeca-opleidingen. In een of meerdere lessen/masterclasses laat ik zien en proeven wat de essentie is van Spaanse ham, wat de verschillende kwaliteiten...
Wijn & Spijs
Pairing Ibérico Bellota & wijn In samenwerking met geselecteerde leveranciers van kwaliteitswijnen presenteer ik een gastronomische samensmelting van Spaanse ham en wijn. Tijdens deze pairing kunnen deelnemers volop genieten van de beste kwaliteit Ibérico...
Cortadora & Venenciadora
Evenementen met Spaanse ham en Sherry. Cortadora & Venenciadora. Twee Spaanse opgeleide vakvrouwen. Twee smaak sensaties. Spaanse ham (ibérico, pata negra of serrano)live gesneden door een Cortadora en sherry live ingeschonken uit het vat door...
Sherrybérico
Sherry & Ibérico live, "Sherrybérico". Twee bijzondere producten live geserveerd door Spaanse vak vrouwen. Een stijlvol entertainment met Spaanse allure en smaak. Twee authentieke Spaanse producten gecombineerd en gepresenteerd door twee...
El Jamón Ibérico
De Ibérico Ham Soorten Spaanse Ham. Een van de bekendste Spaanse Ham soorten is de Ibérico ham of Jamón Ibérico. De ibérico ham kom uit iberische varkensras. De ibérico hammen hebben verschillende kwaliteiten, deze worden bepaald door het varkens percentage(100%...
Advies van Cati
Advies van Cati
Tip van Cati
Adviseur
Cati begeleid en adviseer horeca ondernemers en particulieren bij het kiezen van Spaanse hammen. Kennis, passie en objectiviteit. De keuze is naar u.
Pata negra
Wat betekent "Pata Negra"? Pata Negra is een term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar producten van hoge kwaliteit afkomstig van het Iberische varken. Létterlijk verwijst het naar de huidskleur van de meeste van deze varkens en hun hoeven;...
Spaanse ham soorten met Europese bescherming als streekproducten
Spaanse Ham soorten met Europese bescherming als streekproducten. Infografic door Cati Gómez®. Sinds 1992 kent de Europese Unie een waarderings- en beschermingssysteem dat betrekking heeft op het kwaliteitsbeleid voor landbouwproducten en levensmiddelen. En...
Persoonlijk advies
Advies van Cati Cati Gómez bied aan horeca professionals, importeurs en distributie bedrijven onafhankelijke advies en begeleiding over de Spaanse hammen. Waarom en adviseur voor de Spaanse ham?
Workshop Ibérico ham snijden
Deze leerzame workshop is bedoeld voor particulieren ( niet voor professionals)die graag thuis willen genieten van Spaanse ham vers gesneden. Tijdens deze workshop leert u zelf de basisbeginselen van het ham snijden. Daarnaast krijgt u informatie over de...
Ibérico Bellota Ham & Wijnpairing
Pairing Ibérico Bellota & wijn In samenwerking met geselecteerde leveranciers van kwaliteitswijnen presenteer ik een gastronomische samensmelting van ham en wijn. Tijdens deze pairing kunnen deelnemers volop genieten van de beste kwaliteit Ibérico Bellota-ham...
Serrano ham
De Spaanse ham soort Serrano Ham Serranoham is waarschijnlijk een van de bekendste en populairste witte hamsoort in Spanje en in de rest van de wereld. Sierra betekend in het Spaans "in hoog gebied gerijpt". De serranoham is een product verkregen van witte...
Gedifferentieerde kwaliteit labels
Gedifferentieerde kwaliteit labels DOP (BOB), IGP (BGA), ETG (GTS) Het Europese kwaliteitsbeleid erkent en beschermt de namen van bepaalde specifieke producten die verband houden met een grondgebied of een productiemethode. Deze herkenning wordt...