Ik ben vereerd dat ik in nummer drie van het vak tijdschrift #SOMOS van het Nationale Vereniging van Cortadores de Jamón van Spanje (ANCJ) ben opgenomen om een artikel te schrijven over mijn ervaring als Cortadora de Jamón in Nederland.

Zijn veel momenten, gevoelens en ervaringen. In deze artikel beschrijft een dag maar er zijn veel dagen, veel ervaringen. Hoe ik het vak voel, mijn liefde voor Spaanse ham. Mijn ervaring als Cortadora

Het is een eer om de cover van het tijdschrift te delen met onder andere Maestro Cortador en kampioen van Spanje 2018 Juan José Masa.

Bedankt naar de redacteurs voor de mooie introductie tekst:

“Cati Gomez is aan de hand van haar Nederlandse geliefde in Nederland gekomen.  Wat ze zich toen -nu bijna 20 jaar geleden- niet voor had kunnen stellen was dat ze hier, in ons land, haar tweede passie zou herontdekken: ham. Maar dan wel de Spaanse.

Cati zelf spreekt over ‘herontdekt’ omdat ze opgegroeid is met de cultuur en smaak van ham.  In Huelva, de provincie waar ze woonde, bracht ze lange tijd door op de boerderij van haar grootouders, waar ze zuiver Iberische varkens fokten en waar ze op traditionele wijze de poten bereidden en bewaarden.

De onwetendheid van Nederlanders wat betreft de productie van Spaanse hammen en hun heerlijke smaken en variaties, samen met Cati’s ondernemende karakter en haar passie voor lesgeven en delen, heeft haar tot een ware ambassadeur gemaakt van Spanjes meest internationale product in haar land van adoptie. Ondernemer, zakenvrouw, trainer, adviseur en natuurlijk Cortadora.

Cati snijdt niet alleen ham, maar brengt de cultuur, de smaken, de geuren en zelfs de emotie van haar prachtige vaderland in ons land, in uw bedrijf of bij u thuis. Ondernemer, zakenvrouw, trainer, adviseur en natuurlijk Cortadora.

Cati snijdt niet alleen ham, maar brengt de cultuur, de smaken, de geuren en zelfs de emotie van haar prachtige vaderland in ons land, in uw bedrijf of bij u thuis.

Daarom biedt Cati, als ze buiten onze grenzen werkt, niet alleen ham aan, maar ook ervaringen.  Maar ze kan het ons beter zelf vertellen.”

Het tijdschrift #SOMOS wordt maandelijks gepubliceerd en staat vol met interviews, verslagen, opinieartikelen… over de wereld van het vak Cortador/Cortadora en natuurlijk van de Ham wereld.

Cati Gómez. Cortadora. Vakmanschap. Somos

https://ancj.org/wp-content/uploads/2020/07/somos_3.pdf