Prodeo Docent Cursus Hamsnijden in Spanje

Zoals ik al in eerdere berichten heb genoemd, ik ben lid van een Spaanse vereniging over de Ham wereld, een vereniging gevormd door mensen die de cultuur van de ham beschermen en bespreiden: AGACUJ.

Een van de activiteiten die we sindsdien elk jaar uitvoeren vanaf de afdeling sociale actie, is een liefdadigheids cursus.

Meer dan 150 mensen komen samen in een wijnmakerij in Chiclana de la Frontera (Cádiz) om te leren ham te snijden.

Gedurende 4 dagen hebben we zeer verrijkende ervaringen en delen we heel speciale momenten met alle mensen die de cursus bijwonen en alle collega’s die we daar ontmoeten, sprekers, monitors en liefhebbers van deze sector.

Sommige professionele Cortadores van AGACUJ, gaan als docenten samenwerken aan dit kostbare initiatief en deze training ondersteunen met onze ervaring en kennis. Alle fondsen die we bijeenbrengen doneren we aan de Vereniging Reyes Magos de Chiclana voor de campagne Geen Kind Zonder Speelgoed.

In de volgende video zie je een van de momenten waarop ik het uitleg aan mijn cursisten het belang van het achterlaten van voldoende vet in de poot bij het schoonmaken van de ham, het belang van de stabiliteit van de ham omdat het ons veiligheid biedt bij het snijden van ham en hoe je de messen plaatst om het netjes en comfortabel te maken.