De ham Educator

De Ham Educator biedt betrouwbare informatie en praktische tips over

de Spaanse Ham wereld  – El mundo del Jamón

Verwen jezelf met Jamón

Verwen jezelf met Jamón

Genieten van de Spaanse Jamón ibérico. Waarom? *Dit heerlijke product heeft niet alleen een indrukwekkende voedingswaarde, maar heeft ook positieve effecten op onze emoties. *Iberico-ham is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen, en het gezonde vet is een...

Lees meer
Het M.A.P.A. zegel in de Ibérico ham

Het M.A.P.A. zegel in de Ibérico ham

   Het MAPA zegel in de ibérico ham Wat is het? Wat betekent het? MA.P.A. is de afkorting van Ministerio de Agricultura Pesca y Alimentación (Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening). Het is een stempel dat op de huid van elk stuk wordt gezet voordat...

Lees meer
Jamón de Bellota Ibérico vs Jamón de Cebo Ibérico

Jamón de Bellota Ibérico vs Jamón de Cebo Ibérico

Ik zal enkele fundamentele punten toelichten die hopelijk wat meer duidelijkheid zullen scheppen over deze twee soorten ham binnen de Iberische wetgeving.  Vandaag wil ik het hebben over twee soorten Iberische hammen volgens de Iberische standaard die we op de markt...

Lees meer
Ibérico ham en vlees traceerbaar

Ibérico ham en vlees traceerbaar

    TRACEERBAARHEID DEEL I De traceerbaarheid is essentieel om de oorsprong van elk product of onderdeel in de productieketen te identificeren, te traceren en te lokaliseren. Dus ook in de Ibérico sector is zeer belangrijk.  Sinds 1 april 2014 moeten alle...

Lees meer
Ibéricokenner Cati Gómez

Ibéricokenner Cati Gómez

Cati Gómez de onafhankelijk expert over Ibérico.[/caption] Cati Gómez de onafhankelijk expert over Ibérico. Ibéricokenner Mijn televisiedebuut op de Nederlandse televisie! NPO    Na bijna 10 jaar hard, serieus en zelfstandig werken. Veel leren en kennis opgedaan over...

Lees meer
Stoere Spaanse vakmanschap. Cortadora, mijn verhaal.

Stoere Spaanse vakmanschap. Cortadora, mijn verhaal.

Ik ben vereerd dat ik in nummer drie van het vak tijdschrift #SOMOS van het Nationale Vereniging van Cortadores de Jamón van Spanje (ANCJ) ben opgenomen om een artikel te schrijven over mijn ervaring als Cortadora de Jamón in Nederland. Zijn veel momenten, gevoelens...

Lees meer
Vraag de expert

Vraag de expert

Kunnen we de kwaliteit van een Ibérico Ham alleen herkennen aan de kleur van de hoef? De kleur van de hoef, zwart, wordt vaak geassocieerd met de kwaliteit van Iberische hammen. “Pata negra”, “dan is het goed “, denken mensen. Maar is dit ook...

Lees meer
Zout in de Spaanse ham… nodig of overbodig?

Zout in de Spaanse ham… nodig of overbodig?

Spaanse ham tijdens de pekellen We maken ons momenteel grote zorgen over de effecten van onze voeding op onze gezondheid en daarom maken veel mensen zich zorgen over overmatige consumptie van zout. Spaanse Ham is een product dat zout bevat. Dat weten we al. Maar...

Lees meer
Verzorging en onderhoud van de Ham

Verzorging en onderhoud van de Ham

  Een betere uitstraling in de Spaanse ham? Zorg u voor hydratatie. Op deze manier krijgt  de ham een betere uitstraling dat zich zeker zal vertalen in een betere productverkoop.  In deze video kunt u zien wat u kan doen om de Spaanse Ham te verzorgen met de doel om...

Lees meer
Spaanse Ham  & koelkast

Spaanse Ham & koelkast

  Bent u een importeur of leverancier van Spaanse ham? Bent u een horeca ondernemer die met Spaanse ham werk? of misschien een particulier? Soms zien we een hele Spaanse ham in een koelkast of koelcel. Zelfs als uw bedrijf wettelijk verplicht is om ze koud te houden,...

Lees meer
De Ibérico ham kleur labels

De Ibérico ham kleur labels

De Spaanse ham kleur labels. Bij de Spaanse ibérico ham kunt u vinden verschillende kleur labels. Weet u wat ze betekenen volgens de Spaanse wet en regelgeving? In deze video leg Cati Gómez uit belangrijke informatie voor consumenten en voor...

Lees meer
Docent Cursus Ham Snijden in Spanje

Docent Cursus Ham Snijden in Spanje

Prodeo Docent Cursus Hamsnijden in Spanje Zoals ik al in eerdere berichten heb genoemd, ik ben lid van een Spaanse vereniging over de Ham wereld, een vereniging gevormd door mensen die de cultuur van de ham beschermen en bespreiden: AGACUJ. Een van de activiteiten die...

Lees meer
Europese bescherming van de Spaanse ham: D.O.P JABUGO

Europese bescherming van de Spaanse ham: D.O.P JABUGO

Bij de Stand van de D.O.P. JABUGO Tijdens het bezoek aan de internationale voedselbeurs Madrid Gourmet, kon Cati Gómez ervaringen en kennis delen met geweldige professionals en collega’s van beroep. Naast een bezoek aan de stands van ham producenten was ze uitgenodigd...

Lees meer
Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

    Cati Gómez is Partner van stichting ANDERS. Ik hoorde en zag steeds vaker berichten over …. Stichting ANDERS. Mijn interesse en nieuwsgierigheid werd geprikkeld tijdens het seminar “ANDERS ondernemen”. Niemand minder dan Ben Tiggelaar sprak hier over...

Lees meer
X Kampioenschap Spaanse Hamsnijders ANCJ

X Kampioenschap Spaanse Hamsnijders ANCJ

    Op 28 januari  vond de finale van het X-kampioenschap van Spaanse hamsnijders in Vejer de la Frontera (Cádiz) plaats. Deze jaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de Nationale Vereniging van hamsnijders (ANCJ). De 8 finalisten waren: *Aníbal Falcón Morales,...

Lees meer
Ibérico wet – en regelgeving

Ibérico wet – en regelgeving

Ibérico wet-en regelgeving. Alles over de Ibérico wet-en regelgeving voor iberische – ibérico producten. De ibérico producten (ham, voorpoot, lende en vlees) worden graag geconsumeerd zowel in Spanje als in andere landen.  Daarbij de Ibérico ham is wereld...

Lees meer
Cortadora, de vrouwelijke versie van de Cortador

Cortadora, de vrouwelijke versie van de Cortador

De vrouwelijk Cortador: De Cortadora “Cortadora” is de female versie van de Cortador (ham snijder). Beide zijn de professionele achter de spaanse Ham.  En Spaanse vak. De opkomst van de vrouw in Spanje is ongeveer 10 jaar geleden ontstaan.  De opkomst van...

Lees meer

Reacties zijn gesloten.