
De Ham Educator biedt betrouwbare informatie en praktische tips over
de Spaanse Ham wereld – El mundo del Jamón
Verwen jezelf met Jamón
Genieten van de Spaanse Jamón ibérico. Waarom? *Dit heerlijke product heeft niet alleen een indrukwekkende voedingswaarde, maar heeft ook positieve effecten op onze emoties. *Iberico-ham is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen, en het gezonde vet is een...
Het M.A.P.A. zegel in de Ibérico ham
Het MAPA zegel in de ibérico ham Wat is het? Wat betekent het? MA.P.A. is de afkorting van Ministerio de Agricultura Pesca y Alimentación (Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening). Het is een stempel dat op de huid van elk stuk wordt gezet voordat...
Jamón de Bellota Ibérico vs Jamón de Cebo Ibérico
Ik zal enkele fundamentele punten toelichten die hopelijk wat meer duidelijkheid zullen scheppen over deze twee soorten ham binnen de Iberische wetgeving. Vandaag wil ik het hebben over twee soorten Iberische hammen volgens de Iberische standaard die we op de markt...
Ibérico ham en vlees traceerbaar
TRACEERBAARHEID DEEL I De traceerbaarheid is essentieel om de oorsprong van elk product of onderdeel in de productieketen te identificeren, te traceren en te lokaliseren. Dus ook in de Ibérico sector is zeer belangrijk. Sinds 1 april 2014 moeten alle...
Ibéricokenner Cati Gómez
Cati Gómez de onafhankelijk expert over Ibérico.[/caption] Cati Gómez de onafhankelijk expert over Ibérico. Ibéricokenner Mijn televisiedebuut op de Nederlandse televisie! NPO Na bijna 10 jaar hard, serieus en zelfstandig werken. Veel leren en kennis opgedaan over...
Stoere Spaanse vakmanschap. Cortadora, mijn verhaal.
Ik ben vereerd dat ik in nummer drie van het vak tijdschrift #SOMOS van het Nationale Vereniging van Cortadores de Jamón van Spanje (ANCJ) ben opgenomen om een artikel te schrijven over mijn ervaring als Cortadora de Jamón in Nederland. Zijn veel momenten, gevoelens...
“Consumenten willen betere toegang tot informatie, producten en processen”
Ik neem de proef op de som: Koopt u bij een slijterij een wijn van € 30,00 zonder etiket erop? Waarom kopen mensen dan nog wel ham met uitsluitend de naam: Pata Negra? De kwaliteit van een iberische – ibérico ham u niet kunt herkennen door alleen maar naar de hoef te...
Vraag de expert
Kunnen we de kwaliteit van een Ibérico Ham alleen herkennen aan de kleur van de hoef? De kleur van de hoef, zwart, wordt vaak geassocieerd met de kwaliteit van Iberische hammen. “Pata negra”, “dan is het goed “, denken mensen. Maar is dit ook...
Zout in de Spaanse ham… nodig of overbodig?
Spaanse ham tijdens de pekellen We maken ons momenteel grote zorgen over de effecten van onze voeding op onze gezondheid en daarom maken veel mensen zich zorgen over overmatige consumptie van zout. Spaanse Ham is een product dat zout bevat. Dat weten we al. Maar...
Verzorging en onderhoud van de Ham
Een betere uitstraling in de Spaanse ham? Zorg u voor hydratatie. Op deze manier krijgt de ham een betere uitstraling dat zich zeker zal vertalen in een betere productverkoop. In deze video kunt u zien wat u kan doen om de Spaanse Ham te verzorgen met de doel om...
Spaanse Ham & koelkast
Bent u een importeur of leverancier van Spaanse ham? Bent u een horeca ondernemer die met Spaanse ham werk? of misschien een particulier? Soms zien we een hele Spaanse ham in een koelkast of koelcel. Zelfs als uw bedrijf wettelijk verplicht is om ze koud te houden,...
De Ibérico ham kleur labels
De Spaanse ham kleur labels. Bij de Spaanse ibérico ham kunt u vinden verschillende kleur labels. Weet u wat ze betekenen volgens de Spaanse wet en regelgeving? In deze video leg Cati Gómez uit belangrijke informatie voor consumenten en voor...
Docent Cursus Ham Snijden in Spanje
Prodeo Docent Cursus Hamsnijden in Spanje Zoals ik al in eerdere berichten heb genoemd, ik ben lid van een Spaanse vereniging over de Ham wereld, een vereniging gevormd door mensen die de cultuur van de ham beschermen en bespreiden: AGACUJ. Een van de activiteiten die...
Europese bescherming van de Spaanse ham: D.O.P JABUGO
Bij de Stand van de D.O.P. JABUGO Tijdens het bezoek aan de internationale voedselbeurs Madrid Gourmet, kon Cati Gómez ervaringen en kennis delen met geweldige professionals en collega’s van beroep. Naast een bezoek aan de stands van ham producenten was ze uitgenodigd...
In Alimentaria genieten van een van de vier B.O.B. van de Spaanse Iberische ham: D.O.P Los Pedroches.
Bij de Stand van de D.O.P. Los Pedroches Tijdens het bezoek aan de internationale voedselbeurs Alimentaria in Barcelona, kon Cati Gómez ervaringen en kennis delen met geweldige professionals en collega’s van beroep. Naast een bezoek aan de stands van ham producenten...
Europese bescherming van de Spaanse ham. D.O.P. Dehesa de Extremadura
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) is een Europees keurmerk dat de herkomst van regionale producten garandeer. Het staat op producten waarvan de productie en verwerking en bereiding in een Europese regio gebeurt. BOB wordt...
De Oorkonde 2018 van AGACUJ uitgereikt aan María Auxiliadora Martín Santos
Op 3 maart is door AGACUJ de Oorkonde 2018 uitgereikt aan María Auxiliadora Martín Santos voor haar professionele carrière als Ibérico ham producent. María kreeg de oorkonde en prijs in Teruel overhandigd door Cati Gómez, Directeur van de...
Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
Cati Gómez is Partner van stichting ANDERS. Ik hoorde en zag steeds vaker berichten over …. Stichting ANDERS. Mijn interesse en nieuwsgierigheid werd geprikkeld tijdens het seminar “ANDERS ondernemen”. Niemand minder dan Ben Tiggelaar sprak hier over...
X Kampioenschap Spaanse Hamsnijders ANCJ
Op 28 januari vond de finale van het X-kampioenschap van Spaanse hamsnijders in Vejer de la Frontera (Cádiz) plaats. Deze jaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de Nationale Vereniging van hamsnijders (ANCJ). De 8 finalisten waren: *Aníbal Falcón Morales,...
Ibérico wet en regelgeving 04/2014
Hieronder treft u De officiële (Spaanstalige ) versie van het Stadsblad publicatie ofwel de B.O.E (Boletín Oficial el Estado)....
Masterclass tijdens de cursus ham snijden van AGACUJ (Chiclana)
Leren, bijscholen en kennis delen en dat ook nog voor een goed doel. Dat geeft voldoening! Masterclass tijdens de cursus ham snijden. In november mocht Cati Gómez op veel fronten haar vak uitdragen. Zo deed ze als deskundige een masterclasses verzorgen,...
Cati Gómez vertegenwoordigt Nederland in de wedstrijd van Cortadores als jurylid
Cati Gómez als jurylid van de wedstrijd van Cortadores: Een eer om als Cortadora en jurylid Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens de Nationale wedstrijd van Cortadores van Los Pedroches. In september werd ik gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen als...
Ibérico wet – en regelgeving
Ibérico wet-en regelgeving. Alles over de Ibérico wet-en regelgeving voor iberische – ibérico producten. De ibérico producten (ham, voorpoot, lende en vlees) worden graag geconsumeerd zowel in Spanje als in andere landen. Daarbij de Ibérico ham is wereld...
Cortadora, de vrouwelijke versie van de Cortador
De vrouwelijk Cortador: De Cortadora “Cortadora” is de female versie van de Cortador (ham snijder). Beide zijn de professionele achter de spaanse Ham. En Spaanse vak. De opkomst van de vrouw in Spanje is ongeveer 10 jaar geleden ontstaan. De opkomst van...
Spaanse ham soorten met Europese bescherming als streekproducten
Spaanse Ham soorten met Europese bescherming als streekproducten. Infografic door Cati Gómez®. Sinds 1992 kent de Europese Unie een waarderings- en beschermingssysteem dat betrekking heeft op het kwaliteitsbeleid voor landbouwproducten en levensmiddelen. En...