Infografic ibérico wet-en regelgeving

Ibérico wet-en regelgeving.

Alles over de Ibérico wet-en regelgeving voor iberische – ibérico producten.

De ibérico producten (ham, voorpoot, lende en vlees) worden graag geconsumeerd zowel in Spanje als in andere landen. 

Daarbij de Ibérico ham is wereld beroemd en wordt beschouwd als een gastronomische delicatessen.

Ibérico ham is een van de Spaanse ham soorten die het meest geconsumeerd wordt.

Om de kwaliteit van de ibérico producten te garanderen en de consument te beschermen werd in 2014  (Koninklijk Besluit 4/2014), de nieuwe Wetgeving vastgesteld. 

Deze wetgeving reguleert alles rond de ibérico varken, de ibérico vlees,  de ibérico ham, de ibérico voorpoot en de ibérico lende.

In Spaans heet “La norma de calidad para la carne, el jamón, la paleta y la caña de lomo ibérico (Real Decreto 4/2014)”

Deze wet is gepubliceerd op Het Spaanse Staatsblad (BOE) van 11 januari 2014. 

De Wetgeving verplicht onder andere om alle producten (ham, voorpoot, en  vlees) te voorzien van een systeem van kleur etikettering.

Deze kleur etiketten worden bepaald afhankelijk van de zuiverheid van het iberische ras (100 %, 75 % of 50%), diervoeder en productie methoden.