Cati Gómez
Met meer dan tien jaar ervaring als cortadora profesional de jamón,professionele ham snijder, is Cati Gómez een opmerkelijke figuur in de wereld van het snijden en de ham cultuur. Haar passie voor de kunst van het snijden komt tot uiting in haar carrière, waarin ze heeft gewerkt op verschillende plekken over de hele wereld en unieke vaardigheden en kennis heeft opgedaan in elke ervaring.
Cati heeft niet alleen waardevolle praktijkervaring opgebouwd, maar heeft zich ook voortdurend ingezet om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken in de sector. Cati verbetert haar technieken voortdurend door cursussen en masterclasses te volgen bij andere meesters en snijprofessionals in Spanje. Cati zorg dat haar vaardigheden in het ham snijden voortdurend in ontwikkeling zijn.

Naast haar uitgebreide kennis en ervaring is zij officieel cortadora, lid en member van de raad van bestuurd van de enige officiële vereniging voor cortadores van de wereld en een referentie in de cortador en cortadora wereld, https://ancj.org/asociados-as/de Nationale Vereniging van cortadores de jamón van Spanje, ANCJ. Naast dat ze deel uitmaakt van de raad van bestuur, is Cati onlangs verkozen tot tweede vice-president van genoemde vereniging.
Her balanced approach to theory and practice has enabled her to refine her skills over the years and share her knowledge with enthusiasm at The Ham Academy. Cati is not only an experienced Cortadora de Jamón, ham cutter, but also an expert in the ham field and a passionate educator who is committed to passing on her love for ham and her art to future generations of ham enthusiasts.






Cati's education
Cortadora de Jamon Professional
EICJ Escuela Internacional de Cortadores de Jamon
June 2013
Bilbao, Spain
Events and strategies course
EICJ, Escuela el Jamon
June 2013
Bilbao, Spain
Cutting specialty course and board presentation
by Virgilio Sanchez
April 2014
Mogarraz, Salamanca
SDEN Wine level 2
The Wine Institute
June 2016
Rotterdam
Cata y Maridage de Jamon
Sensojamon
Escuela Internacional de cortadores de Jamon
Nov 2017
Yes, Spain
Specialty ham cutting courses and board presentations
by Juan Perez
2016 – 2017
San Bartolome de la Torre, Huelva
Specialization and cutting technique course
Maestro Cortador Pedro Jose Pérez Casco
April 2017, July 2018
Puebla de la Calzada, Badajoz
Schoulder ham cutting master class
Shoulder cutting master class
by Roberto Gonzalez Santalla
The school – Corteacuchillo
January 2019, Madrid
Course Analisis Sensorial del Jamon
Sensory Analysis of the ham
University of Extremadura
Servicio de Análisis e Innovación de productos de origen Animal (SIPA)
February 2019
Caceres
Certified Sumiller Specialized in Sherry wines
Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen
“Jerez-Xérès-Sherry” – “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” – “Vinagre de Jerez
March 2019
Jerez de la Frontera, Cadiz
Cursus voor gevorderden cortadores
Gegeven door de Maestros Cortadores en Kampionen van Spanje
January 2020
Villanueva de la Serena, Badajoz
Basic Gastronomy Certificate
Wine & Food Course – Wine Studio
June-July 2021
Amsterdam
Spain's Pantry course
ICEX SPAIN AND FOOD & WINES FROM SPAIN ACADEMY
Madrid May – June 2023
Icex Ceco Platform
Next
Coming soon
Next
Coming soon