Cati Gómez

Met meer dan tien jaar ervaring als cortadora profesional de jamón,professionele ham snijder, is Cati Gómez een opmerkelijke figuur in de wereld van het snijden en de ham cultuur. Haar passie voor de kunst van het snijden komt tot uiting in haar carrière, waarin ze heeft gewerkt op verschillende plekken over de hele wereld en unieke vaardigheden en kennis heeft opgedaan in elke ervaring.

Cati Gomez cortadora and teacher of the Ham academy

Cati heeft niet alleen waardevolle praktijkervaring opgebouwd, maar heeft zich ook voortdurend ingezet om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken in de sector. Cati verbetert haar technieken voortdurend door cursussen en masterclasses te volgen bij andere meesters en snijprofessionals in Spanje. Cati zorg dat haar vaardigheden in het ham snijden voortdurend in ontwikkeling zijn. 

Naast haar uitgebreide kennis en ervaring is zij officieel cortadora, lid en member van de raad van bestuurd van de enige officiële vereniging voor cortadores van de wereld en een referentie in de cortador en cortadora wereld, https://ancj.org/asociados-as/de Nationale Vereniging van cortadores de jamón van Spanje, ANCJ.  Naast dat ze deel uitmaakt van de raad van bestuur, is Cati onlangs verkozen tot tweede vice-president van genoemde vereniging.

Her balanced approach to theory and practice has enabled her to refine her skills over the years and share her knowledge with enthusiasm at The Ham Academy. Cati is not only an experienced Cortadora de Jamón, ham cutter, but also an expert in the ham field and a passionate educator who is committed to passing on her love for ham and her art to future generations of ham enthusiasts.

ham-academy-course-ham-cutting-cortador
Sliced spanish ham, jamon by cati gomez. Cortadora. Cortador
Jamon sliced by Cati Gomez, cortadora
Presentation plate ham sliced. Cortadora. cortador
cut ham. Cortador course. cortadora.
ham sliced by cati gomez. Ham cutting course. Cortadora. Cortador

Cati's education 

 Cortadora de Jamon Professional

EICJ Escuela Internacional de Cortadores de Jamon

June 2013

Bilbao, Spain

Events and strategies course 

EICJ, Escuela el Jamon

June 2013

Bilbao, Spain

Cutting specialty course and board presentation

by Virgilio Sanchez

April 2014

Mogarraz, Salamanca

SDEN Wine level 2

The Wine Institute

 June 2016

Rotterdam

Cata y Maridage de Jamon

Sensojamon

Escuela Internacional de cortadores de Jamon

 Nov 2017

Yes, Spain

Specialty ham cutting courses and board presentations

by Juan Perez

2016 – 2017

San Bartolome de la Torre, Huelva

Specialization and cutting technique course

Maestro Cortador Pedro Jose Pérez Casco

April 2017, July 2018

Puebla de la Calzada, Badajoz

 Schoulder ham cutting master class

Shoulder cutting master class 

by Roberto Gonzalez Santalla

The school – Corteacuchillo

January 2019, Madrid

Course Analisis Sensorial del Jamon

 Sensory Analysis of the ham

University of Extremadura

Servicio de Análisis e Innovación de productos de origen Animal (SIPA)

 February 2019

Caceres

Certified Sumiller Specialized in Sherry wines

Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen

“Jerez-Xérès-Sherry” – “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” – “Vinagre de Jerez

 March 2019

Jerez de la Frontera, Cadiz

Cursus voor gevorderden cortadores

Gegeven door de Maestros Cortadores en Kampionen van Spanje

January 2020

Villanueva de la Serena, Badajoz

Basic Gastronomy Certificate

Wine & Food Course – Wine Studio

June-July 2021

Amsterdam

Spain's Pantry course

ICEX SPAIN AND FOOD & WINES FROM SPAIN ACADEMY

Madrid May – June 2023

Icex Ceco Platform

Next 

Coming soon

Next

Coming soon