Evenementen met Spaanse ham en Sherry.

 

Cortadora & Venenciadora.

Twee Spaanse opgeleide vakvrouwen. Twee smaak sensaties.

Spaanse ham (ibérico, pata negra of serrano)live gesneden door een Cortadora en sherry live ingeschonken uit het vat door een Venenciadora

 Cortadora Profesional of cortador profesional de jamón is een traditioneel Spaans vak. Al ruim 20 jaar wordt de  Spaanse ham op events met het mes gesneden door een Cortador of Cortadora. Cati Gómez is de enige vrouwelijke Cortadora Profesional (professionele hamsnijder) in Nederland.

Cati Gómez is als professionele hamsnijder lid van AGACUJ(globale vereniging van vrienden van de ham), lid van de de Nationale vereniging van Cortadores van Spanje (ANCJ) en lid van de Officiële vereniging van Cortadores in Huelva.

Venenciadora is één van de oudste en meest traditionele ambachten die te vinden zijn in de regio Jerez. Sinds er sherry verhandeld wordt is het altijd noodzakelijk geweest om de kwaliteit ervan proefondervindelijk te testen.

De venenciadora werkt met een “venencia”, het handigste instrument binnen de bodega om de wijn uit te schenken door hem in het glas of het proefglas te gieten vanaf een hoogte die soms één meter of zelfs meer kan bereiken.

In zijn lange val vanuit de drinkbeker vanaf het proefbekertje oxideert de wijn en “breek” in het glas, waardoor al zijn aroma’s en schakeringen vrijkomen.

Fabiola Bonke van Spanje Totaal is één van de twee nog actieve Venenciadores (in Nederland), die door het Consejo Regulador (het Sherryinstituut in Spanje) zijn opgeleid en gecertificeerd. Samen zorgen zij voor een exclusieve combinatie van passie, vak en smaak op uw evenement.

Cortadora & Venenciadora – Cati & Fabiola tonen graag hun vakvrouwschap op uw evenement of feest en laten Spaanse ham en sherry de hoofdrol spelen.