Cati Gómez

MISIÓN

 

” Ser feliz aprendiendo lo que enseño y transmitiendo lo que siento” © 

 

 

 

 

 

Cati Gómez, Cortadora Profesional – professioneel hamsnijdster – en ambassadrice van de Spaanse ham in Nederland.

 

Cati Gómez. De liefde voor Spaanse ham en in het bijzonder Ibéricoham zit van kinds af aan in mijn bloed. Als Spaans meisje groeide ik op met Ibérico en op de boerderij van mijn grootouders leerde ik er veel over. Nadat de liefde mij naar Nederland riep, merkte ik dat de kennis over Ibérico in Nederland niet groot was. Ik heb mij toen tot doel gesteld om mijn kennis en liefde voor Ibéricoham door te geven in Nederland.

Daartoe heb ik in Spanje diverse opleidingen gevolgd, waaronder die van Cortadora Profesional de Jamón, met als resultaat het behalen van de titel Maestra Cortadora, Meestersnijder.

Hier in Nederland wil ik de smaak en de beleving van Spaanse ham overbrengen zoals ik die als kind in Spanje heb ervaren en vanuit deze passie is mijn bedrijf ontstaan.

De ham verbindt me met Spanje, maar ook met Nederland. Het is een geweldig mooi en smaakvol product dat me gelukkig maakt. Mijn geluk én mijn kennis over de ham wil ik graag delen met u. Binnenkort genieten van de Spaanse Ham bij uw feest of event?. Neem contact met Cati Gómez.

Mijn Missie is Gelukkig zijn leren van wat ik naar andere leer en van doorgeven wat ik voel.

Ik ben gelukkig in wat ik leer (het proces van leren, ik krijg cursus, lees boeken, deel kennis met andere collega’s) en ook in het overbrengen van mijn kennis aan anderen, onder meer door het geven van lessen.

Ik krijg heel veel voldoening van het voorbereiden van lessen, van het studeren en van het overbrengen van mijn kennis. Bij het process wordt ik gelukkig van. Het geluk, mijn passie en liefde voor het vak en voor het product, en de gevoelens erover deel ik graag met u.

       Wie is Cati Gómez.

Spanje verlaten om naar Nederland verhuizen is niet makkelijk, ook al is het vanwege de liefde. Vanaf eerste maanden waren dan ook zwaar. Ik meng mijn familie, vrienden, de omgeving en de zon. Zwaar was Onzekerheid sterven ik ook van Nederlandse taal van voelde ik omdat’ Niet ik geen baan Sprak omdat’ Kon Krijgen, ondanks sterven ik Gehad’s degree.

Maar ik was niet stil en leerde Nederlands terwijl ik als schoonmaakster werkte. Ondertussen werd ik moeder van twee lieve kinderen en ontwikkelde ik mij tot pedagogische medewerker bij een kinderopvangorganisatie. Dat heb ik bijna 10 jaar gedaan.

Het waren interessante jaren waarin ik veel heb geleerd in veel mensen heb leren kennen. Mijn droom kwam uit toen ik mijn eigen bedrijf begon en dat na mijn 40 e !

Met mijn Bedrijf Cati Gómez werk als ik als Cortadora Profesional (Professioneel hamsnijdster) en ambassadeur van de Spaanse Ham in Nederland.

Inmiddels heb ik liefde en respect gekregen voor twee landen, twee vlaggen in twee culturen. Ik ben dankbaar voor dit mooie land Nederland, waar ik me thuis voel, gelukkig ben en de mogelijkheid om te werken en mij te blijven ontwikkelen.

Opleiding in Kennis

Cati Gómez is een onafhankelijke in Spanje opgeleide Professional Cutter. Naast professionele hamsnijden verzorgt zij presentaties op opdracht van producenten en leveranciers en brengt zij haar kennis over Ibéricoham over aan bedrijven en consumenten.

 

Mijn eerste opleiding heb ik gevolgd in 2013 aan de International School of Ham snijders te  Jaen, waar ik de opleiding Cortadora profesional de Jamón met succes afgerond heb.

 

Met het afronden van de onderdelen strategie en evenementen heb ik de titel Maestra Cortadora behaald, wat staat voor Meestersnijder.

 

Daarna heb ik als Cortadora profesional diverse specialisatiecursussen gevolgd:

  • Cursus Bordopmaak met Meester Virgilio Sánchez.
  • Masterclasses en cursussen met Maestro Juan A. Pérez.
  • Basiscursus wijn SDEN 2 + diploma bij Het Wijninstituut.
  • Cursus en diploma Sociale Hygiëne (Stichting Horeca Onderwijs)
  • Trainingsdagen in Aracena (Huelva) theorie en praktijk met de vereniging van Professionals van Huelva. Theorie onderwezen door D. Francisco Rivero Aparicio, dierenartsen gaan van de Iberische norm.
  • Cursus in Chiclana (4 dagen) georganiseerd door AGACUJ.
  • Masterclasses ontmoetten de volgende Master Cutters: Pedro J. Pérez Casco, Pablo Montiel, Jose Angel Muñoz, Fran Robles.

 

Cati Gómez is aangesloten bij:

AGACUJ

AGACUJ  Is een Spaanse Vereniging tot Bescherming in de promotie van de Spaanse Ham uit voorpoot in Samengesteld is slecht 175 professionals in verschillende sectoren rond uit experts ham.

  • Lid sinds september 2016 opgenomen in een van de werkteams.
  • In februari 2017 gekozen als directeur van de afdeling internationale betrekkingen.

ANCJ (Nationale vereniging van Hamsnijders)

Als lid van ANCJ moet je als hamsnijder  ruime Kennis Over het product  de snijtechnieken beschikken.

  • Lid sinds 2016.

 

AOCJ (Vereniging van Cutters van Huelva)

  • Lid sinds 2015.

Reageren is niet mogelijk